Executivul liberal de la București și-a reafirmat susținerea pentru proiectele de dezvoltare ale comunei Șeica Mare, iar alegerea unor reprezentanți ai zonei de nord a județului în viitorul Parlament va fi o garanție a aducerii acestor proiecte la îndeplinire.
Zilele trecute, vicepremierul Raluca Turcan s-a aflat la Șeica Mare, însoțită de Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, pentru a discuta cu primarul Nicolae Șușa și pentru a lua pulsul investițiilor derulate la nivel local. Pentru localnici, vizita a fost și un prilej de a-i cunoaște mai bine pe candidații liberali la alegerile locale.
„Să arătăm cât de mulți suntem!“
„În satele românești se spune că una e să lovești cu sapa în pământ și alta e să sapi. La fel e și în administrație, dar și în politică: sunt unii care fac și unii care se prefac că fac. Șeica Mare, locuitorii din comună și din Buia, Boarta, Ștenea, Petiș sau Mighindoala, au votat la alegerile locale oamenii care au muncit pentru ei, pe aceia care au făcut bine, nu doar le-au vorbit despre el, l-au susținut pe Nicolae Șușa la Primărie, echipa PNL și pe Daniela Cîmpean la Consiliul Județean Sibiu. Prin votul lor la alegerile locale, oamenii din Șeica au demonstrat nu doar că știu ce viitor vor, ci și că știu cine li-l poate oferi. Pe Christine Thellmann, pe Constantin Șovăială și pe Nicolae Neagu, candidații noștri la alegerile din decembrie, locuitorii din Șeica îi cunosc. I-au văzut pe străzile lor și în bisericile lor, le-au simțit mâna de ajutor atunci când a fost nevoie. Prietenilor noștri din Șeica Mare le-am vorbit nu despre iluzii, despre vise, ci despre ce va face un Parlament curat pentru ei și mai ales cum și cu ce bani. Le-am spus adevărul convinsă fiind că fiecare dintre ei merită să îl audă de la vicepremierul României și că fiecare dintre ei îl va spune mai departe. Pentru ca pe 6 decembrie să arătăm cât de mulți suntem“, a declarat Raluca Turcan.
Măsuri pentru combaterea pandemiei
Având în vedere situația epidemiologică și analizând propunerile formulate de Grupul de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență Generate de Epidemii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a decis luni, 2 noiembrie, după ce satul Buia a fost încadrat la o incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori, punerea în aplicare a măsurilor din HG 856/2020, respectiv impunerea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spațiile publice deschise, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până în data de 16 noiembrie, ora 24.00. De asemenea, în același interval, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului, însă organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-se sunt interzise. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcooloce și neacoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00 - 23.00. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00 - 23.00. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului. Instituțiile cu atribuții în prevenirea și combaterea pandemiei cu COVID-19 își vor intensifica măsurile de supraveghere și control.
„Prin votul lor la alegerile locale, oamenii din Șeica au demonstrat nu doar că știu ce viitor vor, ci și că știu cine li-l poate oferi“, a spus Raluca Turcan