Peste 20.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate, până acum, în județul Sibiu.
Potrivit datelor puse la dispoziția Instituției Prefectului județul Sibiu, de către Direcția de Sănătate Publică, până marți dimineața, la ora 8, au fost administrate în județul Sibiu 20.408 doze de vaccin. Mai precis, 14.352 persoane s-au vaccinat cu prima doză de vaccin iar, 6.056 persoane au făcut vaccinare și cu cea de-a doua doză de vaccin. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare până în prezent a fost de 30. Dintre acestea, nouă au fost de tip local, mai exact durere la locul injectării, cinci de tip alergic, 12 de alt tip, unul cu febră și trei cu anafilaxie.
Centre noi
Începând cu data de 15 februarie, la nivelul județului Sibiu se vor operaționaliza un număr de patru fluxuri de vaccinare în trei centre de vaccinare. Unul dintre acestea va fi deschis în municipiul Sibiu, unul în Cisnădie și unul în Șelimbăr. Concret, este vorba despre Centrul de Vaccinare Fix SB2 de la Centrul Redal Expo din municipiul Sibiu, strada Johann Sebastian Bach, nr. 4, cu două fluxuri de vaccinare, Centrul de Vaccinare Fix SB C14 de la Casa de Cultură din Cisnădie, cu un flux de vaccinare, respectiv de Centrul de Vaccinare Fix SB C17, de la Shopping City Șelimbăr, tot cu un singur flux de vaccinare.
Se fac înscrieri
Înscrierea pentru vaccinare se poate realiza începând de miercuri, 10 februarie și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call-center, la numărul unic 021. 414.44.25.
Vaccin.live
Un grup de programatori din Sibiu a dezvoltat platforma online Vaccin.live, prin care oricine dorește să se imunizeze poate urmări situația dozelor de vaccin disponibile la nivel național. Locurile libere din cele 212 centre monitorizate pe această pagină sunt actualizate în permanență. Ideea proiectului s-a născut în contextul în care mulți cetățeni s-au declarat nemulțumiți, din cauza faptului că n-au găsit un loc liber pentru a se programa la vaccinare sau nu au știut când să acceseze platforma națională, explică reprezentanții echipei de programatori. Deși procesul de creare a unei astfel de platforme nu este ușor, specialiștii sibieni s-au mobilizat repede, iar din data de 25 ianuarie, pagina este online. (Alex PÎNTEA)