Preşedintele Klaus Iohannis şi Prima Doamnă, Carmen Iohannis, au participat la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare a Sibiului.
Șeful statului și soţia sa au ajuns la Biserica ”Sfânta Treime” din Piaţa Mare în jurul orei 21.00, potrivit TVR. Familia prezidenţială a fost aplaudată de câteva persoane aflate în zona centrală a oraşului.
În cursul zilei de sâmbătă, Klaus Iohannis a transmis credincioşilor care celebrează astăzi Sfintele Paşti urarea de ”sărbători binecuvântate, bună înţelegere şi prosperitate”, subliniind că în aceste momente ”avem nevoie mai mult ca oricând de credinţă şi speranţa pe care Lumina Învierii ni le insuflă”.
„Tuturor credincioşilor care sărbătoresc duminică Sfintele Paşti, fie că sunt în ţară sau în comunităţile Diasporei, le transmit sărbători binecuvântate, bună înţelegere şi prosperitate. În aceste momente avem nevoie mai mult ca oricând de credinţă şi speranţa pe care Lumina Învierii ni le insuflă. Traversăm de mai bine de un an o perioadă dificilă provocată de pandemia de COVID 19, dar împreună, având grijă de sănătatea noastră şi ocrotindu-i pe cei dragi, vom depăşi cu bine aceste momente grele. Vă mulţumesc pentru solidaritatea şi responsabilitatea de care aţi dat dovadă în tot acest timp”, a transmis președintele, într-un mesaj video.
În România, aproximativ un milion și jumătate creştini romano-catolici şi protestanţi sărbătoresc pe 4 aprilie Învierea Domnului.
Papa Francisc i-a chemat pe credincioşi la Vigilia Pascală din Sâmbăta Mare să nu-şi piardă speranţa în criza prelungită a coronavirusului, notează dpa şi vaticannews. „La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă,”, a spus suveranul pontif, în bazilica Sfântul Petru. Un mesaj al Paştelui, a spus el, este acela că întotdeauna este posibil să începi din nou. Chiar şi din dezastrele istoriei umane, Dumnezeu a creat ceva nou. „Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă”, a adus aminte papa Francisc. „În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa”, a mai spus el.