Consiliul Județean Sibiu va
aduce la standarde europene 35 km de drum județean care fac legătura între
autostrada A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Șoroștin – Țapu și DN 14 B. Luni,
forul județean a predat amplasamentul și a emis ordinul de
începere a lucrării. Firma de construcții SC DRUMSERV SA Târgu Mureș are la
dispoziție doi ani pentru a finaliza lucrările, desi termenul inițial era de 36
de luni.
Valoarea contractului de execuție a lucrărilor este de 89.344.597,75 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fondurile europene atrase de Consiliul Județean Sibiu, prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020.
„A fost o perioadă mai lungă ca de obicei între semnarea contractului de finanțare și momentul în care au început lucrările, din cauza reluării în două rânduri a procedurilor de licitație. În aceste condiții, timpul de finalizare a trebuit redus de la 36 de luni la 24, însă mizăm pe capacitatea de mobilizare a constructorului, care ne-a convins prin seriozitatea cu care a executat modernizarea drumului județean DJ 141 B Mediaș – Bârghiș, o altă investiție a Consiliului Județean Sibiu. Fac un apel la susținerea acestei investiții de către toți factorii decidenți și adresez rugămintea ca deținătorii de rețele de utilități și primarii să colaboreze cu promptitudine cu constructorul”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.Calendarul intervențiilor
Pe parcursul celor doi ani, cât este durata de execuție, constructorul va realiza următoarele lucrări: consolidarea drumului în zonele vulnerabile la alunecări de teren, două treceri la nivel cu cale ferată modernizate, cinci poduri rehabilitate, două poduri construite, platforma rutieră refăcută, rigole, podețe rehabilitate, drumuri laterale amenajate, accesul la proprietăți, parcări, stații de autobuz cu adăposturi pentru călători.
La rândul său, primarul orașului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu, a mulțumit Consiliului Județean Sibiu pentru demararea acestui proiect. „Pentru noi, este important că se va moderniza accesul către stațiune dinspre Șura Mică și va continua modernizarea la ieșirea din oraș către Mândra. Orice îmbunătățire a infrastructurii rutiere este binevenită și aduce beneficii și confort și țin să amintesc despre recenta reabilitare a drumului județean DJ 106 T Ocna Sibiului – Topârcea, dar și de proiectul pe care îl implementăm în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului”, a adăugat Predescu.