luni, 18 octombrie 2021

Publicat la 10/18/2021 04:29:00 p.m. de

Ordin de începere a lucrărilor pentru modernizarea drumului județean 106B Ocna - Țapu

Consiliul Județean Sibiu va aduce la standarde europene 35 km de drum județean care fac legătura între autostrada A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Șoroștin – Țapu și DN 14 B. Luni, forul județean a predat amplasamentul și a emis ordinul de începere a lucrării. Firma de construcții SC DRUMSERV SA Târgu Mureș are la dispoziție doi ani pentru a finaliza lucrările, desi termenul inițial era de 36 de luni.


Consiliul Județean Sibiu a început săptămâna cu vești foarte bune și mult așteptate de o mare parte din cetățenii afectați de starea degradată a drumului județean DJ 106 B. Luni, 18 octombrie, a fost predat amplasamentul și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor.
Valoarea contractului de execuție a lucrărilor este de 89.344.597,75 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fondurile europene atrase de Consiliul Județean Sibiu, prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020.
 
Proceduri greoaie
 
La această acțiune care a avut loc la sediul Primăriei orașului Ocna Sibiului au participat din partea Direcției Strategii Proiecte a CJ Sibiu: Andreea Farcașiu, șef Serviciu Managementul Proiectelor, și ing. Cristian Căprioreanu, din partea Direcției Tehnice: ing. Horia Brad; reprezentanți ai constructorului, dirigintele de șantier și șeful de lucrări, reprezentanți ai deținătorilor de rețele de utilități, precum și primarii localităților prin care trece drumul județean DJ 106 B: Ocna Sibiului, Șura Mică, Loamneș, Micăsasa.
„A fost o perioadă mai lungă ca de obicei între semnarea contractului de finanțare și momentul în care au început lucrările, din cauza reluării în două rânduri a procedurilor de licitație. În aceste condiții, timpul de finalizare a trebuit redus de la 36 de luni la 24, însă mizăm pe capacitatea de mobilizare a constructorului, care ne-a convins prin seriozitatea cu care a executat modernizarea drumului județean DJ 141 B Mediaș – Bârghiș, o altă investiție a Consiliului Județean Sibiu. Fac un apel la susținerea acestei investiții de către toți factorii decidenți și adresez rugămintea ca deținătorii de rețele de utilități și primarii să colaboreze cu promptitudine cu constructorul”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
Calendarul intervențiilor
 
Într-o primă fază, constructorul va consolida acele tronsoane de drum care sunt foarte afectate, cum este cazul între Hașag și Șoroștin, urmând ca lucrările să fie abordate dinspre Șura Mică și nu dinspre Țapu, tocmai pentru a lăsa timp comunei Micăsasa să finalizeze lucrările la rețeaua de canalizare, întrucât este important ca investițiile locale să fie corelate cu cele județene.
Pe parcursul celor doi ani, cât este durata de execuție, constructorul va realiza următoarele lucrări: consolidarea drumului în zonele vulnerabile la alunecări de teren, două treceri la nivel cu cale ferată modernizate, cinci poduri rehabilitate, două poduri construite, platforma rutieră refăcută, rigole, podețe rehabilitate, drumuri laterale amenajate, accesul la proprietăți, parcări, stații de autobuz cu adăposturi pentru călători.
 
Primari mulțumiți
 
„Tronsonul din DJ 106 B care tranzitează comuna Șura Mică este tot peticit, nu s-a mai intervenit de foarte mult timp pe el, acostamentele sunt degradate, iar traficul rutirer este foarte intens, de primăvara până toamna când oamenii merg în stațiunea Ocna Sibiului. Modernizarea drumului de către Consiliul Județean Sibiu este foarte necesară și va face mult mai atractivă comuna noastră, completând eforturile pe care noi ca primărie le depunem ca să oferim cetățenilor condiții bune de viață”, a menționat primarul comunei Șura Mică, Valentin Ristea, prezent la eveniment.

La rândul său, primarul orașului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu, a mulțumit Consiliului Județean Sibiu pentru demararea acestui proiect. „Pentru noi, este important că se va moderniza accesul către stațiune dinspre Șura Mică și va continua modernizarea la ieșirea din oraș către Mândra. Orice îmbunătățire a infrastructurii rutiere este binevenită și aduce beneficii și confort și țin să amintesc despre recenta reabilitare a drumului județean DJ 106 T Ocna Sibiului – Topârcea, dar și de proiectul pe care îl implementăm în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului”, a adăugat Predescu.
    Trimite prin e-mail