Mediașul
redevine, în weekend, capitala vinului românesc. În perioada
23-25 septembrie, în Piața Regele Ferdinand I va avea loc prima ediție a
evenimentului „Povestea Vinului la Mediaș“. Va fi o ediție cu somelieri și
Chefi bucătari de renume, cu concerte susținute de artiști locali, dar și nume
cunoscute ale muzicii românești, între care Direcția 5. Povestea Vinului la
Mediaș este un eveniment organizat de The Wine Corner în parteneriat cu
Primăria Municipiului Mediaș, SN DECO Group, Asociația pentru Dezvoltare
Durabilă Transilvania Mea și Hanul Greweln.
Prima ediție a
evenimentului Povestea Vinului de la Mediaș va debuta vineri după-amiază, de la
ora 16:00, în centrul istoric al orașului, cu degustări de vin, muzică
ambientală și răsfăț culinar pentru participanți. Deschiderea oficială este
programată la ora 17:00 și va fi urmată de prezentarea cramelor realizată de
somelierii Laurențiu Achim Avram și Daniel Haidarli. De la ora 17:30 este
programat un Live cooking show, cu Chef Vasile Hotca și Chef Adrian
Szucs/Machete. Începând cu ora 18:00 se va desfășura o degustare de inițiere la
tasting barul „Friends”, cu tematica „Despre vin de la strugure la raft“.
Programul primei seri va cuprinde, de la ora 19:00, un concert susținut de Feri
Teglas, un recital al Grupului Balada, iar de la ora 20:30 vor cânta Emeric
Imre&Marius Roje.
Masterclass-uri
de vin și muzică live
Programul celei
de-a doua zile dedicate vinului va începe la ora 13:00, atunci când va avea un
masterclass susținut de Laurențiu Achim Avram intitulat „Degustarea vinurilor și
distilatelor“. De la ora 14:00, participanții vor avea ocazia să vadă pregătirea
mustului și să asculte totodată muzică instrumentală live. Sâmbătă după-amiază,
de la ora 15:00, este programat un alt masterclass de vin susținut de Nicu Pop,
cu titlul „Vinuri efervescente“. Nu va
lipsi nici mâncarea sub titulatura „Fine dining“cu Chef Vasile Hotca și Chef Adrian
Szucs, dar și degustare de inițiere la tasting barul „Friends”. Al treilea
masterclass al zilei va fi susținut tot de Laurențiu Achim Avram, iar subiectul
va fi „Asocieri țigări de foi cu vin/distilate“. Programul artistic al zilei
va debuta la ora 18:00 cu un concert al Trupei AD HOC, urmat de un recital
Virgil Suciu, un concert al grupului Motto, iar de la ora 20:15 va urca pe
scenă Dinu Olărașu.
Sărutul vinului
Ziua de duminică
va începe tot cu un masterclass susținut, de la ora 13:00, de Laurențiu Achim Avram,
intitulat ,,Servirea vinurilor și distilatelor“. Va urma, de la ora 15:00,
masterclass-ul ,,Ce înseamnă sărutul vinului?“ cu somelierul Nicu Pop. Între
orele 16:00-17:00 se va desfășura „Slow Cooking” cu Chef Vasile Hotca și Chef
Adrian Szucs. Ultimul masterclass al evenimentului din acest an se va desfășura
de la ora 17:00. Acesta este intitulat ,,Mixologie cu vin“ și va fi susținut de
Laurențiu Achim Avram. O oră mai târziu este programată o Verticală vin „FLAMBOYANT“
Crama Davino la magazinul specializat de vinuri „The Wine Corner”. Nu va lipsi
nici programul artistic. De la ora 17:30, participanții îl vor putea asculta pe
Raul Pop, iar de la ora 18:00 va concerta Formația Dinamic. Ulterior, de la ora
19:30 va susține un recital trupa Maria Hojda & TM Groove, iar seara se va
încheia cu un concert Direcția 5.
miercuri, 21 septembrie 2022
Publicat la 9/21/2022 04:18:00 p.m. de Monitorul de Medias
AD HOC, chef, Dinamic, Dinu Olărașu, Direcția 5, masterclass, Motto, Povestea Vinului, programul evenimentului, Raul Pop, somelier, stiri Medias