luni, 19 iunie 2023

Publicat la 6/19/2023 08:49:00 a.m. de

Dialog constructiv la Mediaș. Tinerii colaborează cu autoritățile locale în proiectele destinate lor

Conducerea Primăriei Mediaș s-a întâlnit cu reprezentanți ai liceelor din oraș, pentru a discuta despre modul în care văd aceștia viitoarele funcționalități ale Centrului social comunitar de agrement și sport, aflat în construcție pe strada Sticlei. Acesta este format la primul nivel dintr-o sală de sport, la al doilea dintr-o sală multifuncțională, iar pe acoperișul terasă al clădirii se va amenaja un teren multisport. Întâlnirea desfășurată la sediul municipalității a fost prima de acest fel și va fi urmată de una similară în toamnă.
 
 
Pe strada Sticlei din municipiul Mediaș este în construcție un Centru social comunitar de agrement și sport. Zilele trecute, conducerea Primăriei Mediaș s-a întâlnit cu liceeni din oraș, pentru a afla de la aceștia cum și cu ce îș
i doresc să doteze clădirea centrului, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor unui număr cât mai mare de tineri. „Am avut la sediul Primăriei Municipiului Mediaș o întâlnire la care au participat alături de directorii unor instituții de învățământ, elevii care fac parte din consiliile elevilor de la liceele din Mediaș. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a le prezenta Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport care se construiește pe strada Sticlei, în spatele sediului Transgaz”, spune Primarul Gheorghe Roman.
 
Continuă în toamnă
 
Întâlnirea de la sediul municipalității a fost prima de acest fel și va fi urmată de una similară în toamnă. Până atunci, elevii au timp să se gândească și să vină cu propuneri concrete de amenajarea a centrului de pe strada Sticlei. „Ne-am dorit inițierea unei colaborări pe termen lung între tinerii medieșeni și autoritățile locale, printr-un dialog constructiv privind crearea unui spațiu adecvat petrecerii timpului liber, în care elevii să poată desfășura activități dintre cele mai variate. Am convenit împreună să reluăm acest dialog după vacanța de vară. Le mulțumesc atât elevilor, cât și cadrelor didactice pentru deschiderea și implicarea arătate. Îi invit pe toți elevii din oraș să participe la următoarele dezbateri ce vor fi organizate pe această temă” mai spune edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.
 
Bani europeni
 
Centrul social comunitar de agrement și sport de pe strada Sticlei, este un proiect ce beneficiază de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional. Obiectivul principal al întregului proiect, este crearea unei baze materiale capabile să satisfacă nevoile legate de activitățile recreaționale, în special îndrumarea tinerilor în activități sportive. Acest lucru va fi posibil prin înființarea un centru social comunitar de agrement și sport, în suprafață construită desfășurată de 3890 metri pătrați. Se vor crea spații în care comunitatea marginalizată să poată face sport, beneficiind de un teren de sport interior, panou de cățărat, sală multifuncțională de gimnastică, yoga, fitness, aerobic, spațiu de primire și așteptare, locuri pentru vizionarea evenimentelor sportive și un teren de sport neacoperit pe acoperișul clădirii.

 
Ce lucrări sunt prevăzute
 
În mod concret, lucrările propuse a se executa pentru implementarea proiectului constau în primul rând în construirea unei săli de sport cu capacitate maximă de 265 de persoane, respectiv 200 locuri în gradene. Totodată, se va crea un spațiu de acces corespunzător, cu recepție, garderobă și zonă de pauză, căi de evacuare suplimentare pentru sala de sport, dar și o sală multifuncțională de gimnastică, yoga, fitness, aerobic, la etaj, cu vestiarele aferente. Proiectul prevede și amenajarea unui teren multisport pe acoperișul terasă al clădirii, împrejmuit corespunzător, dar și al unui spațiu tehnic destinat amplasării centralei termice și a unor spații de depozitare. Centrul va dispune și de locuri de parcare, pe sau în apropierea amplasamentului investiției, inclusiv prin construirea unei platforme neacoperite cu 9 locuri de parcare. Totodată, se va amenaja un punct gospodăresc corespunzător, aferent întregii incinte, cu colectare selectivă a deșeurilor, se va realizarea branșarea clădirii la utilități și dotarea ei cu instalații electrice, sanitare, termice, de ventilație, instalații de detectare și avertizare incendiu și se vor amenaja spațiile exterioare adiacente, spații verzi sau pavate, trotuare de gardă în jurul clădirii, alei și platforme pietonale pentru acces din stradă, trepte ș
i rampe corespunzător dimensionate.

 

        

    Trimite prin e-mail