miercuri, 21 iunie 2023

Publicat la 6/21/2023 08:18:00 a.m. de

Evenimente programate la Mediaș de Ziua Drapelului Național

Primăria Municipiului Mediaș, alături de Unitatea Militară 01810 și reprezentanți ai cultelor religioase din localitate, vor sărbători și în acest an Ziua Drapelului Național. Astfel, în zilele de duminică și luni vor avea loc o serie de ceremonialuri militare, religioase și civile dedicate drapelului tricolor și însemnelor naționale, la care sunt invitate să participe toate persoanele interesate.
 
 
Evenimentele dedicate aniversării Drapelului Național vor debuta duminică, 25 iunie, de la ora 10:30, în Piața Corneliu Coposu. Aici va avea loc un ceremonial militar și religios de coborâre a acestuia de pe catargul din fața Primăriei Mediaș și purtarea, cu onoruri militare la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” unde, începând cu ora 11:30, va avea loc slujba de sfințire. A doua zi, în data 26 iunie, de la ora 11:00, drapelul va fi arborat din nou, în Piața Corneliu Coposu, în cadrul unei manifestări festive ce va evoca însemnătatea, semnificațiile și evoluția simbolurilor naționale de-a lungul istoriei noastre.
 
Semnificația zilei
 
Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea numărul 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne. Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul - roșu, galben și albastru - să reprezinte steagul național al tuturor românilor.
    Trimite prin e-mail