miercuri, 28 iunie 2023

Publicat la 6/28/2023 04:13:00 p.m. de

Festivalul de film în aer liber „La perne“ revine în centrul istoric

Cea de-a 4-a ediție a Festivalului de film în aer liber va avea loc în acest weekend la Mediaș. Organizatorii propun publicului spectator noi secțiuni: spectacole stradale, spectacole de magie, filme pentru copii, concerte, lansare de carte și silent disco. Desfășurat în perioada 30 iunie – 2 iulie, evenimentul se va desfășura în trei locații din municipiul Mediaș. Este vorba despre Piața Regele Ferdinand I, în aer liber, Casa „La Perne” din Piața Regele Ferdinand I numărul 6 și Brasserie 15 de pe strada Unirii. Organizatori sunt Contrast Publicitate în colaborare cu Primăria Mediaș și Asociația Drag de Mediaș.
 
 
Prima seară a festivalului va începe la ora 19:00 cu o lansare de carte aparținând Corinei Chiriac. De la ora 20:15, interpreta va susține un recital în Piața Regele Ferdinand I. Spectatorii prezenți vor putea viziona apoi, de la ora 21:15 cea mai așteptată comedie a anului, „Încă 2.0 Lozuri”, film cu care Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol au revenit pe marile ecrane și care a avut deja premiera la Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF, cele două proiecții fiind urmărite cu sălile pline. Tot în prima seară a festivalului, la Brasserie 15 va avea loc Silent Disco, cu 3 DJ și 3 stiluri de muzică.
 
Filme de văzut
 
Cea de-a doua zi a festivalului va debuta dimineața, la ora 11:00, în Casa La Perne din Piața Regele Ferdinand I numărul 6, acolo unde copiii vor putea vedea filmul Disney, „Encanto”. După-amiaza, de la ora 17:00, în Piața Regele Ferdinand I, se va desfășura un spectacol de animație stradală și ateliere pentru copii, iar apoi de la ora 18:30 spectacolul „Bucătarul regelui”, cu teatru de păpuși, magie și experimente științifice. De la ora 20:15 este programat spectacolul de jazz clasic „Un american la Paris”. Primul film al serii va fi scurtmetrajul „Caraval”, în regia Alesiei Morar, și va continua cu filmul „Oameni de treabă”, în regia lui Paul Negoescu. Producția românească din 2022 este încadrată în genul dramă-comedie neagră. Este al patrulea film de lung-metraj regizat de Paul Negoescu. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Iulian Postelnicu și Anghel Damian. Și în a doua seară a festivalului, începând cu ora 23:00 la Brasserie 15, va avea loc Silent Disco, cu 3 DJ și 3 stiluri de muzică.
 
Program pentru toate vârstele
 
Cea de-a zi a festivalului va debuta dimineața la ora 11:00 în Casa La Perne din Piața Regele Ferdinand I numărul 6, acolo unde copiii vor putea vedea filmul „The Ice Age adventures of Buck Wild”. După-amiaza, de la ora 17:00, în Piața Regele Ferdinand I se va desfășura un spectacol de animație stradală și ateliere pentru copii, iar apoi de la ora 18:30 spectacolul „Miniomul de știință”. De la ora 20:15, participanții vor putea vedea un concert al trupei Dinamic, iar la ora 21:05 va începe primul film al zilei, scurmetrajul „Te rog ai grijă de mama”, în regia Alesiei Morar. Va urma apoi filmul „Ramon”, în regia lui Jesus del Cerro. Cap de afiș este simpaticul Pavel Bartoş, care joacă rolul unui om simplu, a cărui viață se complică după ce se îndrăgostește și decide să vină la București. Este vorba despre Ramon, un viticultor, care are parte de o mulțime de peripeții după ce ajunge la București pentru a-și găsi „marea iubire”. Viața lui se complică în momentul în care devine suspectul principal în furtul unui tablou de 50 de milioane de euro.
 
20 lei un bilet
 
Organizatori Festivalului de film în aer liber „La Perne” sunt Contrast Publicitate în colaborare cu Primăria Mediaș și Asociația Drag de Mediaș. Biletele la festivalul de film în aer liber sunt disponibile la Cafeneaua Bean, de pe strada Petofi Șandor. Prețul unui bilet este de 20 lei.
    Trimite prin e-mail