marți, 27 iunie 2023

Publicat la 6/27/2023 10:28:00 a.m. de

Festivitate de absolvire la Şcoala Postliceală Auxila Mediaș

O nouă promoție de Asistenți Medicali Generaliști și Asistenți Medicali de Farmacie a terminat cu bine cursurile. La sfârșitul săptămânii trecute, absolvenții din acest an au luat parte la cursul festiv, unul presărat cu emoții, lacrimi și momente de bucurie. S-a strigat pentru ultima dată catalogul, s-au dat premii, au fost surprize, iar final absolvenții au depus jurământul profesiei de asistent medical.
 
 
Absolvenţii promoţiei 2023 de la Şcoala Postliceală Auxila Mediaș și-au luat la revedere de la cursuri, profesori și colegi. Festivitatea de absolvire a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute pe terasa Hotelului Binder Bubi, în prezenţa Primarului Gheorghe Roman, Deputatului Christine Thellmann, Directorului Unității de Asistență Medico-Socială, Ioana Vaso, a Managerului Spitalului Mediaș, Gheorghe Nicorici, a lui Jurgen Debus, Președintele Auxila Akademie Germania, a cadrelor didactice și a altor invitați.
 
Premii pentru absolvenți
 
Cei 101 absolvenți ai promoției 2023, de la specializările Asistent Medical Generalist și Asistent Medical de Farmacie, au avut parte de momente emoționante. Șef de promoție în acest an a fost Ioana Daniela Stroia.  Un moment deosebit în cadrul festivității a fost conferirea unei diplome de excelență pentru Stephane Ricci, care a fost desemnat cel mai sufletist absolvent. De asemenea, alți cinci absolvenți ai Programului de burse Apolo + au primit ca și premiu o excursie în Tenerife. „Profesia de asistent medical nu reprezintă doar un loc de muncă, este o chemare. O chemare de a-i servi pe alții, de a pleda pentru cei vulnerabili și de a face o diferență în viața oamenilor în momentele lor cele mai grele. Astăzi, pe măsură ce pășim în această lume, trebuie să ne amintim de privilegiul și de responsabilitatea care vin o dată cu profesia noastră. Nu se încredințează sănătatea, confortul și bunăstarea celor care își pun încrederea în noi. Avem puterea de a aduce mângâiere celor care suferă, celor disperați și speranță celor care și-au pierdut calea” spune Ioana Daniela Stroia, Șefa de promoție din acest an.
 
Promoție specială
 
Cei 101 de elevi de la specializările ,,Asistent medical generalist’’ şi ,,Asistent medical de farmacie’’ au răspuns prezent pentru ultima oară și au depus jurământul. Promoția 2020-2023 a fost una care a trecut prin momente dificile, în principal din cauza pandemiei de coronavirus, însă în cele din urmă lucrurile au revenit la normal din toate punctele de vedere. „Pot spune că este o promoție specială. Am avut 101 absolvenți la cele două specializări, specializările Asistent Medical Generalist și Asistent Medical de Farmacie. O promoție care a debutat cu anul întâi în 2020, în plină pandemie de coronavirus, cu care, din punct de vedere al practicii, a trebuit să ne reorganizăm, să ne reorientăm, dar spun că am reușit și asta sper că se va vedea la examenele de absolvire. Este o promoție care în paralel cu coronavirusului a fost lovită și de războiul din vecinătatea noastră, efectele acestuia au dus la explozia prețurilor, dar cu toate acestea noi am păstrat taxa de școlarizare la același nivel, nu am mărit-o. Am avut timp în ultimul să regândim activitatea de practică și spun eu că această serie de 101 absolvenți este bine pregătită. Vreau să mulțumesc autorităților locale, domnului primar Gheorghe Roman pentru sprijinul constant pe care îl acordă școlii noastre, vreau să mulțumesc colegilor mei, cadre didactice, care predau la școala noastră, vreau să mulțumesc absolvenților noștri, părinților, soților, dar toți am făcut eforturi și iată-ne aici la absolvire” a explicat Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 
Continuă înscrierile

Pe 1 iunie au început înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Unitatea de învățământ pune la dispoziție 130 locuri celor care își doresc o carieră în domeniul medical. Ș
coala le oferă viitorilor săi elevi, un număr de două specializări, ,,Asistent medical generalist’’, respectiv ,,Asistent medical de farmacie’’. Pentru ambele specializări, durata cursurilor este de trei ani, iar o noutate în acest an este aceea că dispare dosarul de înscriere.







    Trimite prin e-mail