Foto: Pnl Sibiu
”Iubesc Sibiul și pot spune că în ultimii 20 de ani, acest oraș s-a aflat în centrul preocupărilor mele profesionale, în diversele ipostaze, atât politice, cât și civice. Din această postură, am fost cu toții martorii unei renașteri impresionante a scenei artistice a Sibiului. Inițiative precum Festivalul Internațional de Teatru au jucat un rol crucial în revitalizarea artei și culturii în acest oraș fermecător.
Acest festival anual, alături de alte evenimente culturale remarcabile, a atras în Sibiu artiști, interpreți și public din întreaga lume. Sibiul a devenit un punct de întâlnire al diversității culturale și un loc în care tradiția se îmbină cu inovația artistică. Dragostea pentru artă a transformat Sibiul într-un centru cultural vibrant, unde teatrul, muzica și artele vizuale se reunesc într-o simfonie captivantă”, a declarat Raluca Turcan.
Ministrul Culturii a semnalat că ediția din acest an este dedicată personalității criticului literar George Banu, un prieten al festivalului, decedat în luna ianuarie a acestui an.
”Ediția din acest an este dedicată personalității teatrologului George Banu, un prieten al Festivalului, el însuși un intelectual de talie universală, recunoscut ca atare în toate locurile încărcate de actul artistic numit teatru”, a menționat Raluca Turcan.
8 expoziții speciale la Muzeul Național Brukenthal
Ministrul Culturii a participat și la deschiderea sezonului expozițional al Muzeului Național Brukenthal, dedicat FITS.
”Sunt încântată ca Muzeul Național Brukenthal aduce acest demers unic în sfera culturală muzeală din România și că a reușit să organizeze într-un timp record o serie de expoziții și concerte în parteneriat cu instituții de prestigiu din Europa și din lume. Am convingerea că aceste evenimente vor fi apreciate și vizitate de un public numeros și entuziast”, a menționat Raluca Turcan.
Pentru ediția aniversară a Festivalului din acest an, Muzeul Brukenthal a decis organizarea unui sezon expozițional în premieră. În urma colaborării cu celebrul Muzeu Albertina din Viena, cu Muzeul Ianco Dada din Israel, cu Arhiepiscopia Romano-Catolică din București și Mitropolia Greco-Catolică din Blaj și cu celelalte instituții culturale din Sibiu s-au organizat 8 expoziții.
Acestea conțin colecții de fotografie veche și contemporană, piese istorice, artă europeană și artă românească, tehnică digitală și realizări inginerești.