marți, 25 iulie 2023

Publicat la 7/25/2023 08:34:00 a.m. de

Șeica Mare sărbătorește, anul acesta, trei decenii de la înfrățirea cu comuna franceză Acigné

O delegație din comuna franceză Acigné s-a aflat luna aceasta, timp de câteva zile, la Șeica Mare, marcând astfel trei decenii de la înfrățirea celor două localități. Oaspeții au participat la un program bogat propus de gazde, între care vizite la obiective importante din județul Sibiu, dar și o seară festivă, cu participarea  unor perechi de dansatori ai Ansamblului „Florile Visei“.
 
 
Vizita a avut loc în perioada 7-11 iulie, Șeica Mare fiind gazda a 21 de prieteni francezi. Activitățile din cadrul Asociației de prietenie au fost diverse: festivitatea de marcare a momentului la sediul Primăriei, vizitarea Școlii Gimnaziale și prezentarea ei de către domnul director Marius Popescu, activitate hand-made coordonată de Daniela Amalia Rotar, excursie la bisericile fortificate din zona de nord a județului (Biertan, Dumbrăveni, Mediaș, Şeica Mare), vizită la Muzeul Astra-Sibiu, la Cetatea Alba Carolina, la Castelul Zânelor și la Casa Întoarsă de pe Valea Avrigului. Seara festivă și cina au avut loc la restaurantul D&G, unde invitații francezi au avut parte de o surpriză deosebit de plăcută: 4 perechi de dansatori ai Ansamblului Florile Visei ne-au bucurat inimile și au stârnit admirație. „Le mulțumim lor și instructorilor Aura și Florin Dragotă, precum și lui Tibi Goia care i-a însoțit. Serile le-am petrecut împreună, români și francezi, la pensiunea LA SAAL, unde s-a cinat, s-a cântat și s-a dansat.
Mulțumiri tuturor celor implicați în reușita evenimentului: Doamnei Ana Faloba, președinte al Asociației aproape 30 de ani, pentru efortul și implicarea în toate activitățile, Sorin Marcoviciu - președintele Asociației de prietenie, Remus Novac și celorlalți membri ai Asociației, Primăriei Șeica Mare, Domnului director al Școlii Gimnaziale Șeica Mare, Marius Popescu, elevilor din clasa a VI-a A: Ioana și Florin, dansatorilor din Ansamblul Florile Visei, restaurantului D&G (șefi și personal) și tuturor celor care au contribuit cât au putut la reușita evenimentului.“, au transmis reprezentanții Primăriei comunei Șeica Mare.






    Trimite prin e-mail