luni, 31 iulie 2023

Publicat la 7/31/2023 08:30:00 p.m. de

Țili rămâne la Mediaș. ACS Mediaș continuă seria amicalelor

Gruparea de pe Târnava Mare a pierdut cu scorul de 5-1 a doua partidă de verificare din pauza competițională, disputată în compania echipei Corvinul Hunedoara. La sfârșitul acestei săptămâni ACS va juca un nou amical, la Bistrița, cu Gloria. Țili rămâne la Mediaș.
 

Sâmbăta trecută, medieșenii s-au deplasat la Hunedoara pentru a da piept cu cei de la Corvinul, formație care va evolua în acest sezon în Liga a 2-a. Prima repriză a aparținut formației gazdă care a reușit să înscrie de două ori. Mai întâi, Sebastian Ion a deschis scorul în minutul 10 cu o scăriță peste portarul ACS-ului. În minutul 21, Adrian Cîrstean putea aduce egalarea însă șutul său din lovitură liberă de la 25 metri a fost scos de sub bară de portarul Corvinului. În minutul 33, șutul lui Alexandru Neacșa a lovit bara porții, mingea a sărit la Andrei Herghelegiu care a reușit să înscrie din câțiva metri și să stabilească scorul pauzei. 
 

La trei minute de la reluarea jocului, Alexandru Neac
șa a dus scorul la 3-0 pentru formația sa, după o greșeală a portarului ACS-ului. În minutul 53 Denis Ursu a redus din handicap cu un gol marcat din câțiva metri după o gafă în devensiva hunedorenilor. Peste alte unsprezece minute, formația gazdă a refăcut ecartul de trei goluri, grație reușitei semnate de Marius Coman. Scorul final al întâlnirii, 5-1 pentru Corvinul Hunedoara, a fost stabilit de Flavius Iacob care a înscris simplu din careul mic cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar de joc.
Pentru ACS Mediaș urmează un nou meci de pregătire în deplasare, sâmbătă cu Gloria Bistrița.
 
Și-a prelungit contractul
 
Mijlocașul ofensiv Giuliano Țili rămâne la Mediaș și va îmbrăca tricoul echipei și în Liga a 3-a. După o accidentare care l-a ținut opt luni departe de gazon, acesta a ales să continue la ACS. „Am decis să rămân aici pentru familie, chiar dacă am mai avut alte oferte și am ales cu sufletul pentru a juca la echipa cu care tocmai am obținut o promovare. Mă simt foarte bine după o accidentare care m-a ținut 8 luni în afară terenului de joc. Pe această cale țin să le mulțumesc tuturor celor din club, dar în special președintelui Ionuț Buzean care este că un tată pentru mine și care împreună cu cei din club mi-au oferit cele mai bune condiții pentru a mă putea recupera cât mai repede”, spune Giuliano Țili. Jucătorul ACS-ului a vorbit și despre sezonul care va începe la sfârșitul lunii august, dar și despre obiectivul său personal. „Următorul sezon îl văd cu o accedere în play-off și de ce nu, o promovare. Personal aș vrea să marchez cât mai multe goluri și să ajut echipa să facă un sezon excelent”, mai spune Giuliano
Țili.
    Trimite prin e-mail