marți, 25 iulie 2023

Publicat la 7/25/2023 10:10:00 a.m. de

Un an de ACS Mediaș! Cu performanțe la toate nivelurile

ACS Mediaș a pierdut prima partidă de verificare disputată în această vară. La sfârșitul săptămânii, gruparea de pe Târnava Mare va juca o nouă partidă amicală, la Hunedoara, cu Corvinul. În paralel, continuă schimbările la nivelul lotului de jucători.

 
La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, la Mediaș, primul joc de verificare pentru ACS, în compania formației ACF Metalurgistul Cugir 1939, care evoluează în Liga a 3-a. Jocul s-a terminat cu victoria formației vizitatoare, scor 3-1. Medieșenii au evoluat în primă repriză cu o formulă de echipă formată în principal din jucători noi sau veniți în probe. Oaspeții au marcat de trei ori în primele 45 de minute prin prin Paul Păcurar, Gheorghe Hăprianu și brazilianul Patrick Kallemback da Silva, astfel că au avut un avantaj confortabil la intrarea la cabine.  În actul secund, ACS a folosit o altă formulă de echipă. Golul de onoare pentru formația gazdă a fost reușit de atacantul Adrian Cîrstean în debutul părții secunde a jocului, care s-a terminat cu scorul de 3-1 pentru formația din județul Alba. Pentru ACS Mediaș urmează sâmbătă un meci de pregătire în deplasare în compania formației Corvinul Hunedoara.
 
Schimbări de lot
 
ACS Mediaș continuă să se întărească pentru campionatul Ligii a 3-a. Gruparea de pe Târnava Mare a anunțat că a transferat încă trei jucători, un fundaș, un mijlocaș și un atacant. Este vorba despre fundașul Vlad Antonio, mijlocașul Denis Ursu și atacantul Cosmin Zamfir. Aceștia vor evolua sub culorile echipei în sezonul competițional 2023-2023 care va debuta la sfârșitul lunii august. „Clubul nostru a transferat astăzi 3 jucători! Vlad Antonio are 22 de ani, este mijlocaș și a evoluat la Steaua București și FC Corvinul 1921 Hunedoara, echipe cu care a promovat în Liga a II-a. Toni a venit liber de contract de la Farul Constanța. Zamfir Cosmin are 24 de ani este atacant și a activat în trecut la Farul Constanța, FC Corvinul Hunedoara și ultima oara la Gloria Albești. Denis Ursu are 19 ani, este medieșean și a evoluat la CSC 1599 Șelimbăr. Bine ați venit băieți, mult succes!” a fost mesajul transmis de ACS Mediaș prin intermediul paginii din rețeaua de socializare Facebook.
 
Un an reușit
 
ACS Mediaș a aniversat un an de activitate, timp în care clubul a reușit să facă performanță, atât la nivelul echipei de seniori, dar și în ceea ce privește juniorii. În sezonul recent încheiat, echipa mare a evoluat în Liga a 4-a, a câștigat campionatul cu 26 victorii din tot atâtea posibile și a marcat nu mai puțin de 168 goluri. Gruparea de pe Târnava Mare a avut și golgheterul campionatului, Cristian Pajco cu 44 de reușite. ACS a pierdut un singur joc oficial în campionat, turul barajului de promovare disputat în deplasare împotriva lui CS Gheorgheni, cu scorul de 2-1. Ulterior în meciul retur gruparea de pe Târnava Mare și-a surclasat adversarul cu 4-0, în fața a peste 5.000 de spectatori prezenți pe Stadionul Gaz Metan. 
Rezultate foarte bune au fost obținute și la juniori, acolo unde ACS a câștigat titlul de campioană județeană la 3 categorii de vârstă, U16 feminin, respectiv U11 și U14 masculin. 
De asemenea, fotbaliștii sub 15 ani ai clubului pregătiți de antrenorul Constantin Hanc, au reprezentat Mediașul și România la Jocurile Internaționale ale Copiilor din Coreea de Sud, reușind să câștige medalia de bronz. „Așteptăm cu nerăbdare începerea campionatului regional, Liga a III-a, pe care o privim ca pe o provocare, având un obiectiv bine stabilit, promovarea. Mulțumim pe această cale tuturor celor care ne-au sprijinit în acest prim an, sponsorilor și nu în ultimul rând suporterilor, care au fost alături de noi indiferent de miză sau vremea de afară” spun reprezentanții ACS Mediaș
.
    Trimite prin e-mail