luni, 28 august 2023

Publicat la 8/28/2023 07:21:00 p.m. de

ACS Mediaș obține primul punct în Liga 3: 0-0 cu CSM Unirea Alba Iulia

ACS Mediaș a debutat cu o remiză albă în Liga a 3-a, sâmbătă, pe Stradionul Gaz Metan: 0-0 cu CSM Unirea Alba Iulia. Am fost mai periculoși în prima repriză, cu două ocazii mari prin Adrian Cîrstean și Cosmin Zamfir, actul secund fiind mai echilibrat, fără acțiuni notabile la cele 2 porți. În etapa următoare, gruparea de pe Târnava Mare va juca în deplasare cu Metalurgistul Cugir. Partida este programată vineri, de la ora 17:00.

 
Medieșenii au început în formula: Fabio Blaga, Cristian Maxim, Vlad Antonio, Cristian Avram, Gabriel Țala, Tudor Man, Benjamin Hanzu, Andrei Bîrsan, Cătălin Tineiu, Cosmin Zamfir și Adrian Cîrstean.
 
Fără gol marcat

Prima șansă importantă de a deschide scorul s-a ivit în minutul 13. După o lovitură de colț bătută de pe partea stângă a terenului, mingea a ajuns în careul mic la Adrian Cîrstean, acesta a preluat-o și a trimis-o spre poartă, iar balonul a șters bara din stânga a porții formației oaspete. În minutul 31, Cosmin Zamfir a trimis mingea cu capul din 5-6 metri puțin peste poartă, după o centrare venită din partea dreaptă a terenului. Actul secund a fost unul de luptă, cu puține faze de poartă și cu un ușor plus pentru alba-iulieni. Niciuna dintre cele două formații nu a găsit însă drumul spre gol, iar s-a partida s-a încheiat cu același scor înregistrat și la început, 0-0.

Rezultat echitabil

La finalul partidei cu Unirea Alba Iulia, directorul tehnic al medieșenilor a explicat că în opinia sa rezultatul este unul echitabil. Mihai Ianc a rămas însă cu regretul celor două ocazii mari pe care le-a avut formația sa în prima repriză. „Să rămânem realiști, suntem o echipă nou-promovată, cu o medie de vârstă 19-20 de ani și am jucat cu o candidată la promovare, care are niște jucători cu multe sezoane la Liga 3 sau Liga 2, au calitate de pasă și partea fizică un pic peste noi. Eu cred că rezultatul e echitabil, rămân cu un gust amar pentru situațiile mari din prima repriză, dacă am fi dat gol acolo, puteam lua cele trei puncte”, a declarat Mihai Ianc.

Deplasare la Cugir

Medieșenii nu au prea mult timp de analiză, în condițiile în care vineri au un nou test dificil. ACS merge la Cugir pentru confruntarea cu Metalurgistul. Cele două formații s-au întâlnit în această vară într-o partidă de verificare, câștigată de formația din județul Alba cu scorul de 3-1. „Una peste alta, băieții au făcut un pas în față, trebuie să creștem corect, să punem cărămidă după cărămidă, să creștem din toate punctele de vedere, ca și club, valoare, experiență. Trebuie toată lumea să aștepte, să treacă măcar trei săptămâni de pregătire ca să văd exact unde ne aflăm, din toate punctele de vedere. În patru zile e greu să evaluezi un jucător tânăr. Am așteptat acest meci să văd pe unde suntem în jocurile oficiale, unde se joacă pe puncte, există presiune, agresivitate maximă. O să văd meciul acasă de două ori, îmi formez o părere a mai spus Mihai Ianc.

    Trimite prin e-mail