marți, 8 august 2023

Publicat la 8/08/2023 10:27:00 a.m. de

Acțiune de colectare a deșeurilor electrice, electronice și periculoase

Săptămâna aceasta, operatorul de salubritate ECO-SAL colectează deșeurile electrice, electronice și periculoase, în municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou. 


Săptămâna aceasta, operatorul de salubritate ECO-SAL colectează deșeurile electrice, electronice și periculoase, în municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou. Luni, aceste tipuri de deșeuri au putut fi depozitate la punctele de colectare de pe străzile Sebeșului și Aurel Vlaicu, iar marți în Piața Regele Ferdinand I, lângă Centrul cultural Casa Schuller, respectiv pe strada 1 Decembrie, lângă complexul vechi. Miercuri, containerele vor fi amplasate pe strada Metanului și pe strada Hula Veche, iar joi, pe străzile Stejarului și După-Zid. Vineri acestea pot fi găsite pe strada Gravorilor și Aleea Buziaș, iar sâmbătă pe strada 1 Decembrie, în zona magazinului Mădălina, dar și în satul aparținător Ighișu Nou. 

După colectarea separată, deșeurile vor fi transportate la fabrici de reciclare. Punctele de colectare vor fi deschise, zilnic, între orele 9-17. La punctele mobile amplasate în oraș, medieșenii pot depozita deșeurile periculoase precum uleiuri alimentare uzate, vopsele, diluanți, detergenți, uleiuri de mașină uzate, lipici, adezivi și cele care au însemnele de exploziv, coroziv, periculos pentru mediu, inflamabil, toxic, iritant, oxidant. În ceea ce privește deșeurile electrice și electrocasnice, pot fi aduse radiouri, fiare de călcat, frigidere, mașini de spălat, componente PC, baterii sau surse de iluminat. 


    Trimite prin e-mail