miercuri, 23 august 2023

Publicat la 8/23/2023 01:37:00 p.m. de

Antrenor nou la ACS Mediaș. Șoc înainte de debutul în Liga a 3-a!

Înființată anul trecut, echipa orașului întâlnește CSM Unirea Alba Iulia, sâmbătă, de la ora 18, pe Stadionul Gaz Metan. Va fi primul primul joc oficial pentru medieșeni în Liga a 3-a. Un nou început, după un prim sezon în care a și reușit promovarea din Liga 4, la capătul unui duel „pe viață și pe moarte“ cu Inter Sibiu. Chiar înainte de start, pe fondul rezultatelor modeste din amicale, la echipă a fost adus un antrenor nou.
 
 
ACS Mediaș joacă la sfârșitul acestei săptămâni prima sa partidă oficială în Liga a 3-a. Gruparea de pe Târnava Mare va întâlni CSM Unirea Alba-Iulia, meci contând pentru etapa cu numărul 1 a sezonului 2023-2024. Partida se va desfășura sâmbătă, 26 august, de la ora 18:00 pe Stadionul Gaz Metan. Conducerea clubului medieșean va face un efort financiar pentru a juca această partidă pe Stadionul Gaz Metan, în condițiile în care, deocamdată, nici terenul 8 Mai și nici cel de la Dumbrăveni nu au fost omologate de către Federația Română de Fotbal. „Prima etapă a Ligii a III-a se va disputa pe Stadionul Gaz Metan. Am ales să închiriem stadionul orașului, întrucât omologarea terenurilor 8 Mai și Dumbrăveni va avea loc în perioada următoare de către o comisie a Federației Române de Fotbal, iar singura variantă a fost închirierea Stadionului Gaz Metan. Primul meci din campionat va avea loc în această sâmbătă începând cu ora 18:00. Minorii vor avea acces gratuit, iar programul caselor de bilete se va anunța zilele următoare”, spun reprezentanții ACS Mediaș.
 
Egal fără gol
 
ACS a disputat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe teren propriu, ultima partidă de verificare înaintea startului de sezon în Liga a 3-a. Adversarul a fost Voința Sibiu, formație cu care medieșenii au luptat cot la cot pentru promovare în sezonul trecut. Partida amicală a fost una echilibrată cu ocazii mai mari în tabăra gazdelor, însă s-a terminat în cele din urmă cu același scor înregistrat și la început, 0-0.
 
Bilanțul amicalului
 
În urma acestui rezultat, ACS Mediaș a încheiat seria jocurilor de verificare cu un bilanț de patru înfrângeri, o victorie și un rezultat de egalitate. Medieșenii au fost învinși de Metalurgistul Cugir, scor 1-3, Corvinul Hunedoara, scor 1-5, Gloria Bistrița, scor 1-5 și Unirea Ungheni, scor 2-5, au învins CSM Reghin cu scorul de 2-0 și au remizat cu Voința Sibiu, scor 0-0.

Solomon, demis?
 
Rezultatele înregistrate în perioada de pregătire de dinaintea startului în Liga 3 s-au lăsat cu aducerea unui nou antrenor. „În urma rezultatelor modeste obținute în jocurile de pregătire, am luat decizia de a-l aduce în staff-ul nostru pe Mihai Ianc. Domnul Ianc va ocupa funcția de director tehnic și sperăm să ne ajute cu experiența și cunoștințele sale.“, a declarat președintelui clubului, Ionuț Buzean. Noul tehnician vine de la AFC Odorheiu Secuiesc, fiind prezent ieri la antrenamentul echipei medieșene.
 
Adversarii din campionat
 
ACS Mediaș va debuta la sfârșitul acestei săptămâni pe teren propriu cu CSM Unirea Alba Iulia. Prima deplasare va fi în etapa a doua pe terenul formației CS Metalurgistul Cugir. Vor urma apoi două jocuri la Mediaș, cu CSM Avântul Reghin și ACS Târgu-Mureș. Etapa a 5-a va aduce o deplasare la Alba Iulia pentru confruntarea cu CS Universitar, iar apoi un joc pe teren propriu cu ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj. În etapa a șaptea, medieșenii vor juca în deplasare cu Gloria Bistrița, apoi acasă cu ACS Industria Galda, iar în etapa a noua vor întâlni în deplasare Unirea Ungheni.
 
 

    Trimite prin e-mail