vineri, 11 august 2023

Publicat la 8/11/2023 10:10:00 a.m. de

Christine Thellmann: „Am votat pentru anularea pensiilor speciale“

Deputatul Christine Thellmann a votat în Parlament pentru anularea pensiilor speciale. Spune că «trebuie să existe un moment ZERO, în care "specialii" să revină "cu picioarele pe pământ"»

 
„Pensiile speciale trebuie să fie istorie, iar pentru a scrie istorie mai sunt câțiva pași de făcut în Parlament!
Am votat și în comisiile de specialitate, și în plenul Camerei Deputaților legea pentru anularea pensiilor speciale. Întreaga societate cerea ca fiecare cetățean să beneficieze de același drepturi când vorbim de pensionare: fiecare să primească proporțional cu cât a contribuit, nu unii să fie mai speciali și să se poată pensiona la 44-50 de ani, cu pensii mai mari decât salariul în plată, iar alții la 65 cu o pensie de câteva ori mai mică decât veniturile din salariu.
Acum, CCR a întors legea la Parlament. Ok!
Cred că va trebui să cântărim foarte bine ce este de făcut. Cert este că trebuie să existe un moment ZERO în care "specialii" să revină "cu picioarele pe pământ" și să ne preocupe ce se va întâmpla cu fondul de pensie pentru actualele generații aflate pe piața muncii.
Sper că de data aceasta, Ministerul Muncii să discute amendamentele necesare pentru a elimina aspectele neconstituționale, conform deciziei CCR, iar pasul următor constă în agrearea lor cu Comisia Europeană.
Importanța acestei măsuri este subliniată de faptul că reforma este parte din Planul Național de Redresare și Reziliență - PNNR și este necesar să facem ce trebuie pentru ca România să nu piardă fondurile europene. Adică, pentru ca românii să aibă în continuare șansa la un trai mai bun.
PNL a confirmat sprijinul său pentru această schimbare prin susținerea reformei și, în cazul necesar, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.
În final, obiectivul este să realizăm o reformă corectă și în acord cu decizia CCR, pentru a aduce stabilitate, echilibru și dezvoltare în societate.“, a transmis deputatul Christine Thellmann.
    Trimite prin e-mail