marți, 1 august 2023

Publicat la 8/01/2023 09:47:00 a.m. de

Drumeții în zona Mediaș, în luna august

Luna august aduce noi provocări pentru iubitorii de drumeții din zona Mediaș. Potrivit calendarului propus de Programul Anii Drumeției, inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu, vor fi 15 acțiuni, dintre care 5 în zona de nord a județului.

foto: facebook 

Ca de obicei, prin ghidul de turism Ioana Pătrășcoiu, Walking Tours Mediaș ne propune experiențe minunate pe Via Transilvania, dar și în Nou Săsesc, Mălâncrav sau Biertan. Astfel, suntem chemați să ne bucurăm de natură chiar în următorul weekend, astfel:
Sâmbătă 5 august: drumeție Valchid – Nou Săsesc – Copșa Mare
Duminică 6 august: drumeție pe Via Transilvanica Mălâncrav – Criș
 
Tot cu Ioana Pătrășcoiu, sâmbătă 19 august, avem ocazia să mergem la o drumeție în familie, pe traseul Biertan – Richiș. Duminică 20 august e programat evenimentul „drumeție în familie circuit: Biertan – Copșa Mare – Biertan (cu degustare de lichiu)

Tot duminică 20 august, ghidul Dumitru Troancă ne propune o drumeție în familie pe traseul Hoghilag – Prod – Hoghilag, unde are loc Sărbătoarea Tuberozelor.

Informații despre tururile ghidate prin Walking Tours Mediaș, la telefon 0729-050.636 sau pe email: walkingtoursmedias@gmail.com

Iată programul complet al drumețiilor programate în luna august


Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu și cuprinde întreg județul Sibiul. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului – drumeția, cicloturismul, plimbările ecvestre, observarea florei și a faunei și tururi culturale. „Programul „Anii Drumeției” a fost lansat în 2021 și s-a născut din nevoia de a adapta strategia de promovare turistică a județului Sibiu la contextul global. Distanțarea socială, limitarea călătoriilor, nevoia oamenilor de a ieși în natură, de a aprecia lucrurile simple cum este o plimbare în aer liber, a reprezentat pentru noi o oportunități de a valorifica patrimoniul natural pe care îl are județul Sibiu.“, arată Daniela Câmpean, președinta CJ Sibiu.  

 


    Trimite prin e-mail