joi, 31 august 2023

Publicat la 8/31/2023 07:31:00 a.m. de

Mediaș Bike Marathon 2023, gata de start

Concursul Mediaș Bike Marathon 2023 va avea loc sâmbătă, 2 septembrie. Ediția cu numărul VI are ca tematică tradiționalul și va aduce o serie întreagă de noutăți. Astfel, cele trei trasee cunoscute au fost extinse cu încă patru, astfel că, în momentul înscrierii, participanții pot alege între cele șapte variante. Totodată, pe lângă aceste noi variante organizatorii propun ceva unic în România, respectiv alegerea dinamică a traseului.
 
 
Mediaș Bike Marathon este o competiție de ciclism cross country, care are ca scop promovarea vieții active, mai aproape de natura și se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști. Începând cu acest an, pe lângă cele 3 trasee consacrate de 25, 40 și 75 kilometri, au fost introduse 4 trasee care completează experiența de 14, 35, 60 și 100 kilometri. „Deoarece ne dorim o experiență cât mai plăcută și mai inovativă, noi, echipa Mediaș Bike Marathon, am pregătit anul acesta o serie de noutăți pentru concurenți. Am extins cele 3 trasee cunoscute deja cu încă 4. Astfel, la înscriere puteți alege între cele 7 variante. Pe lângă aceste noi variante vrem să vă propunem ceva unic în România, alegerea dinamică a traseului. Forma eliptică și unică a traseului lung de 100 kilometri, ne-a permis să folosim scurtături pentru a crea trasee mai ușoare, în total 7 trasee,  astfel încât să putem oferi un traseu cât mai potrivit pentru fiecare. Toate traseele folosesc o buclă scurtă din traseul de 100 kilometri, iar orientarea în ramificații este simplă, întotdeauna traseul mai scurt este la stânga, iar traseele mai lungi continuă la dreapta”, spun organizatorii concursului.
 
Ediția a șasea
 
Mediaș Bike Marathon este un concurs de ciclism care va avea loc în data de 2 septembrie 2023. Aflat la a șasea ediție, concursul va avea și în acest an startul și finish-ul în municipiul Mediaș. Obiectivul acestui concurs este de a promova o parte din traseele din cadrul Colinelor Transilvaniei, dar și a potecilor din jurul cetăților fortificate, Richiș, Biertan și Copșa Mare, o zonă cu un potențial deosebit pentru cicloturism. Traseele parcurg atât zone special amenajate din rețeaua Colinelor Transilvaniei, cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din vechile sate-cetăți fortificate. Organizatorii Medias Bike Marathon sunt Asociația Mediaș 750 de ani, Asociația de Ecologie și Turism Dianthus Mediaș și Primăria Municipiului Mediaș prin Direcția pentru Cultură, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. „Faptul că această competiție de ciclism a ajuns la cea de-a șasea ediție cred că dovedește parteneriatul strâns între Primăria municipiului Mediaș, mediul economic și comunitatea de cicliști și voluntari. Consider că rolul administrației publice este de a veni în sprijinul unui asemenea eveniment și de a susține ideile și organizarea de către oamenii care sunt buni cunoscători ai domeniului, care vin cu expertiză și dorința de a se alătura demersurilor continue ale primăriei de a dezvolta și promova municipiul nostru”, spune Primarul Gheorghe Roman.
 
Tematica ediției
 
De-a lungul tuturor edițiilor, un scop esențial al acesui eveniment a fost promovarea culturii, economiei și tradițiilor locale care fac din Mediaș un loc extraordinar. În fiecare an, s-a creat o temă unică pentru competiție, subliniind diverse aspecte ale bogatului patrimoniu bogat. De la promovarea unor producători locali de produse tradiționale din municipiu până la adoptarea unor teme specifice zonei geografice, a fost celebrată în mod constant cultura locală tradițională. Medaliile și cupele au fost atent concepute pentru a prezenta produse de la întreprinderile locale, cum ar fi medalii din teracotă, cupe din sticlă, ceainice emailate împodobite cu flori, medalii din piele și chiar „trofee” inovatoare în formă de pantofi. „Ne propunem să evocăm nostalgia și amintirile dragi ale copilăriei noastre, în care ne amintim de bunicii noștri pregătind oale copioase de mămăligă cu brânză în cuptoare mici, să celebrăm frumusețea modelelor tradiționale care împodobesc porturile populare, o comoară împărtășită indiferent de naționalitate sau regiune. În acord cu această temă, tricourile celor mai merituoși participanți, cănile emailate și medaliile de finisher vor fi împodobite cu imprimeuri tradiționale, adăugând o notă de artă locală”, spun organizatorii evenimentului.
 
Categorii și premii
 
La fiecare dintre cele șapte trasee propuse de către organizatori, participarea se va face pe categorii de vârstă și sex. Astfel, pe traseele de 14, 30 și 45 kilometri premierea se va face în produse de la sponsori, iar pe traseele de 45, 60, 80 și 100 kilometri se vor acorda premii în bani. Câștigătorii la traseul de 100 kilometri vor avea participare gratuită pe viață la Mediaș Bike Marathon. De asemenea, toți participanții care au trecut linia de finish la traseul de 100 kilometri vor avea număr GOLD la edițiile următoare.
    Trimite prin e-mail