marți, 29 august 2023

Publicat la 8/29/2023 09:50:00 a.m. de

Noi fonduri europene pentru dotarea școlilor din Mediaș

Primăria Mediaș a semnat un contract în valoare de aproximativ 4 milioane de Euro cu Ministerul Educației prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltarii și Inovării. Obiectivul acestuia îl reprezintă dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din municipiu. Anul acesta va fi organizată licitația, iar de anul viitor va începe livrarea echipamentelor și materialelor către unitățile de învățământ din municipiul de pe Târnava Mare.
 
 
Contractul de finanțare pentru proiectul intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Municipiul Mediaș, Județul Sibiu” a fost semnat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pilonul VI.  Politici pentru noua generație. „Am semnat în această săptămână un contract pe fonduri europene nerambursabile de aproximativ 4 milioane de Euro, contract extrem de important pentru sistemul de învățământ din orașul nostru. Contractul prevede  dotarea sălilor de clasă cu mobilier și material didactic, dotarea cu echipamente digitale a laboratoarelor de științe, respectiv biologie, chimie și fizică, dotarea echipamentelor de practică cu materiale și echipamente specifice, dotarea cu echipamente digitale a laboratoarelor de informatică. Le mulțumesc reprezentanților instituțiilor de învățământ pentru buna noastră colaborare. Continui să cred că cea mai importantă investiție este cea pe care o facem în educația copiilor noștri” a declarat Primarul Gheorghe Roman.
 
Ce se face cu banii
 
Obiectul contractului îl reprezintă asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ, asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare, dar și echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 19,45 milioane de lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 16,34 milioane de lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 3,1 milioane de lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 0,00 lei. Contractul trebuie dus la bun sfârșit până la finalul anului 2024. Astfel anul acesta se va organiza licitația, iar anul viitor echipamentele și materiale vor fi livrate către unitățile de învățămâ
nt din municipiul de pe Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail