joi, 24 august 2023

Publicat la 8/24/2023 08:34:00 a.m. de

„Nu întreprinderile și mediul privat trebuie să rezolve problema bugetului de stat, ci însuși statul“

Deputatul PNL Christine Thellmann a subliniat, într-o declarație publică, importanța reducerii cheltuielilor care nu sunt necesare, în paralel cu creșterii performanței în sistemul public.
 

„Echilibrarea bugetară poate fi o bună oportunitate pentru a impulsiona performanța în sistemul public.
Când ești la guvernare și vezi că au crescut cheltuielile, iar banii la buget sunt insuficienți, nu poți să te împrumuți la nesfârșit. Atunci trebuie să tai din cheltuieli și să elimini risipa.
PNL a propus în coaliție un set de măsuri pentru reducerea cheltuielilor care nu sunt necesare și creșterea performanței în sistemul public.
PNL nu va fi de acord cu creșterea de taxe și împovărarea mediului de afaceri peste măsură. Nu întreprinderile și mediul privat trebuie să rezolve problema bugetului de stat, ci însuși statul. În niciun caz, mediul de afaceri nu trebuie să fie o victimă colaterală a problemelor din economie.
Acolo unde există performanță în sistemul public, ea va trebui compensată. În schimb, bugetarii care vin la muncă doar pentru a avea de unde pleca, vor trebui fie să-și revizuiască comportamentul, fie să rămână de tot acasă, fie să facă performanță.
Toate aceste măsuri sunt discutate zilnic de ministrul de finanțe, Marcel Boloș, cu sindicatele, mediul de afaceri și specialiștii din ministere. Ele vor fi prezentate și Comisiei Europene înainte de a fi aprobate.
Am speranța că odată pus pe picioare bugetul, economia românească se va stabiliza și va crește și bunăstarea oamenilor. Mai ales că avem de atras în următorii ani câteva miliarde bune de euro pentru proiecte de dezvoltare pentru fiecare domeniu de activitate, iar un stat puternic este unul care pune accent pe resursa umană de calitate.
    Trimite prin e-mail