marți, 8 august 2023

Publicat la 8/08/2023 10:19:00 a.m. de

Refacerea infrastructurii rutiere reprezintă o prioritate pentru Primăria Mediaș

La nivelul municipiului Mediaș sunt în derulare în prezent o serie de lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere. Astfel, se lucrează la refacerea sistemului rutier în Cartierul Gura Câmpului, în zona Aviației, dar și la drumul de legătură între Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou. În unele zone se intervine cu plombe asfaltice, iar în altele se toarnă covoare asfaltice. În următorii 3 ani se vor derula în municipiul Mediaș programe de investiții cu fonduri europene, guvernamentale și de la bugetul local, care au ca scop înlocuirea rețelelor de apă, canalizare menajeră și pluvială pe un număr de peste 150 de străzi. Din acest motiv, conducerea municipalității a ales să nu toarne covoare asfaltice pe străzi pe care se va interveni din nou pentru lucrările de canalizare.
 
 
În fiecare an, la nivelul municipiului Mediaș se derulează lucrări importante care vizează infrastructura rutieră. Reabilitarea străzilor din oraș, a fost și va rămâne o prioritate pentru conducerea administrației publice locală, iar drept dovadă sunt lucrările finalizate sau cele aflate în desfășurare în diferite zone ale orașului. „Modernizarea infrastructurii rutiere este și va rămâne o prioritate pentru mine. În această perioadă, se lucrează la refacerea sistemului rutier în Cartierul Gura Câmpului, în Cartierul Aviației, strada Brazilor și la drumul care face legătura între Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou”, explică Primarul Gheorghe Roman.
 
Covoare VS plombe
 
În unele zone din oraș se intervine cu plombe asfaltice, iar în altele se toarnă covoare asfaltice. De ce nu se intervine peste tot în același mod? În următorii 3 ani se vor derula în municipiul Mediaș programe de investiții cu fonduri europene, guvernamentale și de la bugetul local care au ca scop înlocuirea rețelelor de apă, canalizare menajeră și pluvială pe un număr de peste 150 de străzi. „Sunt întrebat, pe bună dreptate, care este motivul pentru care intervenim în multe zone ale orașului cu plombe asfaltice și nu turnam asfalt pe tot drumul. Reamintesc, și pe această cale, faptul că în următorii 3 ani vom derula în oraș programe de investiții cu fonduri europene, prin POIM, guvernamentale prin Programul Anghel Saligny și de la bugetul local care au ca scop înlocuirea rețelelor de apă, canalizare menajeră și pluvială la peste 150 de străzi. Oare câte reacții negative ar fi, în mod firesc de această dată, dacă în acest an am turna covoare asfaltice, iar anul viitor am începe să săpăm pentru a înlocui rețelele de apa și de canalizare? În opinia mea, a turna covoare asfaltice fără a înlocui rețele din pământ putrede în mare parte, având o vechime de peste 50 de ani, este ca și când în locuința noastră am ascunde gunoiul sub preș și ne-am face că nu știm de existența lui”, afirmă edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.
 
Apel la încredere
 
Primarul Gheorghe Roman mai spune că este conștient de disconfortul creat de toate șantierele deschise la nivelul orașului. Totuși, acestea sunt necesare, iar ele arată că lucrurile merg într-o direcție bună, au fost atrase fonduri extrabugetare care sunt folosite pentru modernizarea și dezvoltarea Mediașului. Știu că aproape în tot orașul se lucrează, că avem multe șantiere deschise. Trecând peste disconfortul creat de aceste lucrări de anvergură, consider că era mult mai grav dacă în oraș nu s-ar fi lucrat, iar acest lucru ar fi însemnat că nu am fost interesat să atrag fonduri extrabugetare și ca nu aș fi fost preocupat de modernizarea și de dezvoltarea orașului. Anii în care Mediașul a bătut pasul pe loc îi recuperăm cu investiții majore și cu răbdare, de aceea vă îndemn să aveți încredere în mine și în echipa pe care am format-o la nivelul administrației locale”,
mai spune Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail