marți, 8 august 2023

Publicat la 8/08/2023 10:34:00 a.m. de

Voluntari pentru sănătate! Peste 4.000 de persoane și-au măsurat până în prezent starea de sănătate la Cortul Auxila

Cortul Auxila, acțiunea de măsurare a stării de sănătate a populației, continuă în municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou. De două ori pe săptămână, lunea și joia, persoanele interesate pot afla gratuit cum stau cu tensiunea arterială, pulsul sau glicemia, asta cu ajutorul elevilor și cadrelor didactice ale școlii.

 
Peste 4000 de persoane și-au măsurat până în prezent starea de sănătate la Cortul Auxila. În fiecare săptămână, în zilele de luni și joi, acesta este prezent în toate cartierele orașului dar și în satul aparținător Ighișu Nou. Cu ajutorul elevilor și cadrelor didactice ale școlii, persoane interesate pot afla gratuit cum stau cu tensiunea arterială, pulsul sau glicemia. „Am găsit și persoane cu probleme de sănătate și le-am îndemnat să meargă la medical de familie, la un medic specialist acolo unde este cazul. Sunt mulți oameni care nu au probleme de sănătate, dar vin să se verifice, persoane care au diabet și care vor să vadă cum stau cu glicemia. Sunt persoane mai în vârstă care vor o tensiune, o glicemie, îi cântărim, le dăm o sticlă de apă. E util oricum pentru toată lumea să vină, pentru că au fost și persoane care nu se știau cu probleme de sănătate, chiar dacă nu era așa”, a explicat Lavinia Pleșa, elevă a Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

 
Până în septembrie
 
Acțiunea de măsurare a stării de sănătate a populației organizată de Școala Postliceală Auxila în colaborare cu Primăria Mediaș se va derula până la jumătatea lunii septembrie. Cortul Auxila este prezent în diferite zone ale orașului în fiecare zi de luni, în intervalul orar 10:00-15:00 și în fiecare zi de joi, în intervalul orar 13:00-17:00. „Până în data de 14 septembrie continuăm acțiunea de voluntariat Cortul Auxila, acțiune desfășurată în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș. Vom fi prezenți în toate cartierele din Mediaș și vom măsura gratuit pulsul, glicemia, tensiunea arterială și greutatea corporală, oferind în același timp și apă rece persoanelor cu care interacționăm. În perioada caniculară, elevii noștri vor fi prezenți și în punctele de hidratate organizate de către municipalitate la primărie, Serviciul de Evidență a Populației și în piața agroalimentară. Până în momentul de față aproximativ 4.100 de medieșeni au interacționat cu voluntarii noștri la Cortul Auxila”, spune Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila.
 
Continuă înscrierile
 
Până în data de 10 septembrie, are loc procesul de înscriere pentru anul școlar 2023-2024 la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Unitatea de învățământ le oferă viitorilor săi elevi, un număr de două specializări. Este vorba despre „Asistent medical generalist”, respectiv „Asistent medical de farmacie”. Pentru ambele specializări, durata cursurilor este de trei ani.  Admiterea la Școala Postliceală Auxila Mediaș se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii, este acela că au ș
ansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire.

 

    Trimite prin e-mail