luni, 11 septembrie 2023

Publicat la 9/11/2023 08:37:00 p.m. de

ACS Mediaș a urcat pe 6, după primul succes în Liga a 3-a

Gruparea de pe Târnava Mare a învins CSM Avântul Reghin cu scorul de 1-0, grație golului marcat din lovitură de pedeapsă de căpitanul Cristian Avram. În urma acestei victorii, medieșenii au acumulat 4 puncte și au urcat pe poziția a 6-a a clasamentului seriei. În etapa următoare, programată la sfârșitul acestei săptămâni, ACS Mediaș va juca tot pe teren propriu, cu ACS Târgu Mureș 1898. Partida este programată sâmbătă, de la ora 17:00, pe Stadionul Gaz Metan.
 


 
ACS Mediaș a disputat sâmbăta trecută, pe Stadionul Gaz Metan, al treilea meci oficial în Liga a 3-a. Adversarul a fost CSM Avântul Reghin. Medieșenii au început în formula Fabio Blaga, Cristian Maxim, Vlad Antonio, Cristian Avram, Cosmin Zamfir, Tudor Man, Benjamin Hanzu, Cătălin Tineriu, Andrei Bîrsan, Bogdar Rotar și Cristian Pajco.
 
Filmul jocului
 
ACS Mediaș a avut prima șansă la poarta adversă în minutul 4 atunci când mingea trimisă din 6 metri de Cătălin Tineiu a fost blocată de unul dintre apărătorii formației oaspete. La poarta cealaltă, în minutul 32, mingea a trecut peste după un șut din marginea careului de 16 metri. În finalul primei reprize, ambele formații au mai avut apoi câte o oportunitate de a înscrie, însă la poarta formației din Reghin balonul a trecut puțin peste poartă după o lovitură liberă, iar la cealaltă poartă unul dintre fundașii ACS-ului a reușit să blocheze mingea. În minutul 72, medieșenii au scăpat pe contraatac, Sebastian Bîrsan a fost faultat în careul de 16 metri, iar centralul întâlnirii a indicat punctul cu var. A executat și transformat cu siguranță căpitanul Cristian Avram. Golul avea să se dovedească a fi decisiv pentru soarta celor trei puncte puse în joc.
 
Echipă foarte tânără
 
La finalul partidei cu CSM Avântul Reghin, antrenorul medieșenilor a explicat că acest succes dă încredere echipei sale. Mihai Ianc spune că în acest moment nu contează locul în clasament și că jocul formației sale va crește în continuare. „Mai este nevoie de puțin timp, echipa este foarte tânără, o medie de vârstă de 19,3 ani, am terminat meciul cu doi juniori 2006 și alți doi de 2004, cu un under mai mult, noi așa jucăm, ei trebuie să crească. Este cea mai echilibrată serie, sunt echipe masive, robuste, la fel a fost și Reghin. Mă bucur mult pentru acest succes, ne dă încredere, privim cu optimism spre etapa viitoare. Nu contează locul în clasament, acolo te uiți după etapa a 8-a, până atunci, nu are rost. Nu mă deranjează criticile din tribună”, a declarat antrenorul Mihai Ianc.
 
Gol decisiv
 
Reușita din lovitura de pedeapsă a căpitanului Cristian Avram a adus prima victorie pentru ACS Mediaș în Liga a 3-a. Acesta spune că este bucuros pentru victorie și că echipa va urca și mai mult în clasament. „A fost un meci greu, adversarul a fost bine pregătit, cu forță la duelurile unu la unu, dar cred că am dominat și la final am câștigat. Nu contează cine marchează, important e să câștigăm, dar este un plus că am înscris. Suntem o echipă tânără, mai avem nevoie de timp, cred că după etapa  a opta vom fi mai sus. Sper să nu mai fie critici, încercăm să îi facem fericiți, să fim și noi mai buni și fanii să ne aplaude”, a declarat Cristian Avram, după succesul cu Avântul Reghin.

    Trimite prin e-mail