luni, 25 septembrie 2023

Publicat la 9/25/2023 07:48:00 a.m. de

ACS Mediaș e pe podium, după a treia victorie consecutivă în Liga a 3-a

Gruparea de pe Târnava Mare a învins în deplasare CS Universitar Alba Iulia cu scorul de 1-0, grație unei reușite semnate de căpitanul Cristian Avram. A urcat pe 3, la doar 3 puncte de liderul Unirea Ungheni, iar fanii „s-au aprins“. La Mediaș se vorbește din nou despre promovare. În etapa următoare, programată la sfârșitul acestei săptămâni, ACS Mediaș va juca pe teren propriu cu ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj. Partida este programată vineri, 29 septembrie de la ora 17:00.
 
 
Gruparea de pe Târnava Mare a disputat duminica trecută după-amiază la Alba Iulia al cincelea meci oficial în Liga a 3-a. Adversarul a fost CS Universitar Alba Iulia. Medieșenii au început în formula Fabio Blaga, Vlad Antonio, Cristian Maxim, Cristian Avram, Răzvan Trif, Tudor Man, Benjamin Hanzu, Denis Ursu, Emmanuel Baba, Bogdar Rotar și Adrian Cîrstean.
 
Căpitanul golgeter
 
Singurul gol al partidei a fost reușit de Căpitanul Cristian Avram. Acesta a transformat un penalty obținut de atacantul Adrian Cîrstean cu zece minute înainte de pauză. Fundașul medieșenilor a ajuns astfel la patru goluri marcate în ultimele trei meciuri, toate decisive pentru formația sa. În urma acestui succes, ACS Mediaș a acumulat 10 puncte și a urcat pe poziția a treia a clasamentului seriei. În etapa următoare, gruparea de pe Târnava Mare va juca pe teren propriu cu ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj. „A fost a treia victorie, una în stil italian, dar este foarte bine pentru că sunt primele puncte obținute pe teren străin, am mai avut doar o deplasare, la Cugir, unde am simțit miza. La Alba Iulia, băieții nu au mai avut trac, au jucat ce am pregătit și am știut să speculăm calitățile noastre” a declarat antrenorul Mihai Ianc. 
 
Au urcat pe podium
 
În urma succesului înregistrat la Alba Iulia, ACS Mediaș a acumulat 10 puncte și a reușit să urce pe poziția a treia a clasamentului seriei a noua. Victoriile consective le dau încredere medieșenilor pentru etapele următoare. „Ne bucurăm că am reușit să legăm trei victorii. Chiar dacă la Alba Iulia jocul nu a fost foarte convingător, am arătat spirit de echipă, care ne dă speranțe pe mai departe. Pentru noi urmează jocul cu Viitorul Cluj, o echipă formată din mulți tineri, sperăm să obținem o nouă victorie și să abordăm restul campionatului cu un moral foarte bun” a declarat Ionuț Buzean, Președintele clubului medieșean.
 
Încă un transfer
 
Răzvan Trif este noul jucător al ACS Mediaș. Fotbalistul în vârstă de 25 ani a semnat cu gruparea de pe Târnava mare, după ce s-a pregătit cu echipa o perioadă de timp. „Răzvan Trif este noul jucător al echipei antrenate de Mihai Ianc, iar experiența acestuia cu siguranță ne va duce mai aproape de atingerea obiectivelor propuse. Născut pe data de 9 octombrie 1997, Răzvan Trif a îmbrăcat tricoul unor echipe importante din fotbalul românesc, cum ar fi Gaz Metan Mediaș, Luceafărul Oradea, CS Mioveni, Universitatea Cluj, bifând 100 de prezențe pe prima scena fotbalistică a țării și 36 de jocuri în liga secundă. Răzvan Trif este un jucător care poate evolua pe mai multe posturi, iar aducerea lui la ACS Mediaș nu face nimic altceva decât să-i motiveze pe colegii mai tineri pentru care ani la rând a fost un exemplu” se arată în comunicatul ACS Mediaș.

Iată rezultatele etapei a 5-a și clasamentul seriei a 9-a a Ligii a 3-a: 



    Trimite prin e-mail