marți, 19 septembrie 2023

Publicat la 9/19/2023 11:19:00 a.m. de

Cortul Auxila 2023: 7.450 persoane și-au măsurat gratuit starea de sănătate cu ajutorul voluntarilor

Acțiunea tradițională de voluntariat Cortul Auxila a ajuns la final în acest an. Pe parcursul a cinci luni, două zile pe săptămână, lunea și joia, elevii voluntari ai școlii alături de profesori, au măsurat gratuit starea de sănătate a 7.450 persoane din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou. În total, au fost aproape 200 ore de voluntariat făcute de aceștia.


 
Începând cu luna mai și până în luna septembrie, Cortul Auxila, o inițiativă de tradiție a Școlii Postliceale Auxila Mediaș a fost prezent bisăptămânal în toate cartierele orașului, dar și în satul aparținător Ighișu Nou. Elevi ai unității de învățământ, dar și profesori, au acordat consultații medicale gratuite celor care au dorit acest lucru. În total, în cele aproximativ cinci luni, 7.450 persoane și-au măsurat gratuit starea de sănătate. „Se cuvine ca acum să facem un scurt bilanț și să mulțumim celor care s-au implicat și au sprijinit acțiunea. Astfel, în lunile mai, iunie, iulie, august și septembrie, 2 zile pe săptămână un număr de 112 elevi voluntari ai școlii și 17 profesori au interacționat cu aproximativ 7.450 persoane din toate zonele Mediașului și satul aparținător Ighișu Nou. În total au fost 36 de zile, respectiv 198 ore. Concret, așa cum se cunoaște, la Cortul Auxila am măsurat gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia, nivelul saturației oxigenului în sânge și greutatea corporală”, a explicat Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

Parteneriat cu Primăria Mediaș

În perioada caniculară, voluntarii Auxila au deservit puncte de prim ajutor și hidratare în mai multe zone ale orașului. Totodată, aceștia au distribuit apă medieșenilor. Toate acțiunile au fost realizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș. „Am distribuit peste 2.000 litri de apă, iar în perioadele caniculare ne-am constituit în puncte de prim ajutor și hidratare în diferite zone din Mediaș. Parteneriatul cu Primăria Municipiului Mediaș a funcționat perfect și în acest an. Mulțumiri Primăriei Municipiului Mediaș și domnului primar Gheorghe Roman pentru sprijinul acordat acestei acțiuni și altor activități organizate de Școala Postliceală Auxila Mediaș mai spune Viorel Pasc.

Înscrieri închise

Până în data de 10 septembrie, a avut loc procesul de înscriere pentru anul școlar 2023-2024 la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Unitatea de învățământ le-a pus la dispoziție viitorilor săi elevi un număr de două specializări. Este vorba despre „Asistent medical generalist”, respectiv „Asistent medical de farmacie”. Pentru ambele specializări, durata cursurilor este de trei ani. Admiterea la Școala Postliceală Auxila Mediaș s-a făcut pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor s-a făcut în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Un argument important pentru cei care au optat pentru a se pregăti în aceste domenii, este acela că au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire.
    Trimite prin e-mail