luni, 18 septembrie 2023

Publicat la 9/18/2023 10:17:00 a.m. de

Dublă reușită de Cristian Avram: „Fanii au fost mulțumiți, am câștigat“

Cu două victorii consecutive în seria a 9-a a Ligii a 3-a, ACS Mediaș rămâne pe 6 în clasament, dar se apropie la doar 3 puncte de liderul Unirea Ungheni. Gruparea de pe Târnava Mare a învins sâmbătă ACS Târgu Mureș 1898 cu scorul de 2-1, grație unei duble semnate de căpitanul Cristian Avram. În etapa următoare, programată la sfârșitul acestei săptămâni, ACS Mediaș va juca în deplasare cu CS Universitar din Alba Iulia. Partida se va desfășura duminică de la ora 17:00.
 
 
ACS Mediaș a disputat sâmbăta trecută după-amiază pe Stadionul 8 Mai al patrulea meci oficial în Liga a treia. Adversarul a fost ACS Târgu-Mureș 1898. Medieșenii au început în formula Fabio Blaga, Emanuel Baba, Vlad Antonio, Cristian Avram, Cosmin Zamfir, Tudor Man, Benjamin Hanzu, Cătălin Tineriu, Denis Ursu, Bogdar Rotar și Adrian Cîrstean.
 
Conduși la pauză
 
Oaspeții au început mai bine partida de pe Stadionul 8 Mai și au avut prima ocazie în minutul 7. Formația din Târgu-Mureș a reușit apoi să deschidă scorul după un sfert de oră de joc. Vizitatorii au profitat de o nesincronizare în zona centrală a apărării ACS-ului, Ciprian Gliga a pătruns în careul de 16 metri și a înscris cu un șut la colțul lung. ACS a echilibat jocul, iar la poarta cealaltă, în minutul 33 mingea trimisă cu capul de Emmanuel Baba a lovit bara. Prima repriză s-a încheiat în cele din urmă cu formația oaspete în avantaj.
 
Remontada după pauză
 
Medieșenii au controlat actul secund și au reușit să întoarcă scorul în favoarea lor. Mai întâi căpitanul Cristian Avram a transformat fără emoții o lovitură de pedeapsă pe care tot el a obținut-o în minutul 65. Ulterior, cu zece minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, după o fază prelungită de atac a medieșenilor, același Cristian Avram a urmărit foarte bine o minge centrată din partea dreaptă de către Cristian Maxim și a trimis-o cu capul în poartă. S-a încheiat 2-1 pentru ACS care a acumulat 7 puncte în clasamentul seriei.
 
Căpitanul marcator
 
Dubla reușită de Cristian Avram a fost decisivă în stabilirea învingătorului în partida de la sfârșitul săptămânii trecute. Căpitanului ACS-ului a ajuns la trei goluri marcate în ultimele două etape de campionat prin intermediul cărora a adus șase puncte formației sale. Fanii au fost mulțumiți, am câștigat. Mă bucur că am marcat din nou și am ajutat echipa. La pauză, Mister ne-a încurajat, ne-a spus că putem câștiga și așa a fost. Am fost agresivi în apărare și în atac am urcat liniile. Contează pentru mine să marchez, dar cel mai important e să câștige echipa”, a spus Cristian Avram.
 
Victorie meritată
 
Tehnicianul medieșenilor era mulțumit la finalul partidei cu ACS Târgu-Mureș. Mihai Ianc a explicat că formația sa a controlat jocul, în special în repriza secundă și că fotbalul i-a răsplătit pe jucătorii săi prin obținerea celor trei puncte puse în joc. „Am meritat victoria, deși ea s-a conturat destul de greu. Am avut multe ocazii și în prima repriză, noi am ratat, ei ne-au taxat. La început ne-au surprins puțin cu așezarea lor, au avut două vârfuri care până acum îi folosiseră în benzi. Apoi, am urcat liniile, am controlat jocul și a doua repriză am forțat, meciul are 90 de minute. Am simțit după minutul 25 că avem controlul, dacă muncești, fotbalul te răsplătește” a declarat antrenorul Mihai Ianc.

CLASAMENT




    Trimite prin e-mail