marți, 5 septembrie 2023

Publicat la 9/05/2023 08:07:00 a.m. de

Întâlnire de 40 ani la Liceul Teoretic „Axente Sever“

Clasa de Mate-Fizică a promoţiei 1983 de la Liceul Teoretic Axente Sever s-a reunit într-un cadru festiv. Evenimentul a fost unul încărcat de emoţii pentru absolvenţii care au revenit în băncile şcolii după 40 de ani. Aceștia au venit din ţară dar şi din străinătate pentru a fi alături de cei cu care şi-au petrecut una dintre cele mai frumoase perioade de viaţă, anii de liceu.


Au absolvit cursurile Liceului Teoretic Axente Sever în urmă cu patru decenii, însă originile axentiste rămân la fel de puternice și în anul de grație 2023. Absolvenții promoției 1983 clasa de matematică-fizică, ai unității de învățământ, au rămas la fel de apropiați ca și în perioada adolescenței, iar asta vreme de 40 de ani. Nici distanța, nici faptul că destinul i-a răspândit pe toate continentele Pământului, nici dificultățile pe care le-au întâmpinat în aceste patru decenii nu i-au îndepărtat pe membrii generației 1983 de la profilul de Mate-Fizică.
 
 
La sfârșitul săptămânii trecute, promoția 1983 a Liceului Teoretic Axente Sever a marcat un nou moment emoționant, respectiv întâlnirea de 40 de ani. Această revedere a avut o încărcătură emoțională deosebită, în condițiile în care una dintre absolventele acestei generații predă matematica în unitatea de învățământ. Este vorba de profesorul Mirela Maior, care a fost gazdă alături de profesorul Geta Zanfirescu și de directorul Anamaria Agîrbiceanu. Acestora li s-au adăugat Georgiana Lazăr din clasa a XI-a Științe Sociale și Alessio Dragoș din clasa a XI-a Științele Naturii, care au realizat practic arcul peste timp, între trecut, prezent și viitor. „Pentru ei clopoțelul a sunat din nou, după 4 decenii, aceștia regăsindu-și emoțiile pe care le-au simțit și în momentul în care au devenit absolvenți. Alături de clopoțel, pe culoarele liceului au răsunat acordurile Gaudeamus Igitur, imn care i-a insoțit pe absolvenții reveniți în locul în care și-au petrecut cei mai frumoși ani ai adolescenței” spun reprezentanții liceului medieșean.
 
 
Îmbrăţişări, fotografii, discuţii, totul sub semnul emoţiei pentru absolvenții ale căror chipuri exprimau o bucurie greu de descris în cuvinte. Acestea au fost coordonatele întâlnirii desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute. „Membrii generației 1983 au avut parte și de o mică surpriză. Aceștia au primit din partea actualilor elevi ai liceului nostru câte o insignă, cu mesajul «Axentist în suflet, pentru toată viața». Mai apoi, liceenii de odinioară au urcat la etajul al doilea și s-au fotografiat alături de tablourile de absolvire, care au reliefat ceea ce știm deja: timpul a lăsat urme ale trecerii peste chipurile promoției 1983, nu și peste sufletele adolescentine ale acestora”, mai spun reprezentanț
ii Liceului Teoretic Axente Sever.
    Trimite prin e-mail