luni, 18 septembrie 2023

Publicat la 9/18/2023 06:31:00 p.m. de

Let’s Do It 2023. Medieşenii au ieşit în număr mare pentru a igieniza zonele cu probleme

922 voluntari și sute de saci strânși cu peste patru tone de deșeuri, așa s-ar putea rezuma Let’s Do It Mediaș ediția 2023. Acțiunea de voluntariat a avut loc sâmbăta trecută timp de mai multe ore, iar medieșeni de toate vârstele, de la copiii și până la vârstnici, au pus umărul la curățenia zonelor verzi și de agrement ale orașului, în scopul menținerii unui mediu înconjurător cât mai curat. Ca şi la ediţiile anterioare, Primăria Mediaș, societăţile subordinate, dar și multe unități de învățământ, s-au implicat activ în această acţiune de amploare.
 
 
„Let’s Do It Mediaș” a strâns şi anul acesta sute de voluntari care au contribuit la igienizarea zonelor cu probleme din municipiul Mediaş. Mobilizarea a fost una foarte bună, iar participanții au fost dornici de a da un exemplu, acela că fiecare dintre noi trebuie să se implice şi să facă ceva pentru a veni în sprijinul naturii. Munca lor a dus la strângerea a peste patru tone de deșeurile din arealele naturale ale orașului.
 
Mobilizare generală
 
Sâmbăta trecută la ora 9 dimineaţa, Piața Corneliu Coposu era deja foarte animată. Tineri, persoane adulte dar şi vârstnici s-au înarmat cu mănuşi şi saci pentru deşeuri, gata de a se apuca de treabă. În scurt timp, voluntarii au plecat fiecare în direcţia indicată. Aceștia au fost transportați cu ajutorul autobuzelor puse la dispoziție de către societatea Meditur, în timp ce societatea ECO-SAL a asigurat logistica necesară acțiunii.
 
Curățenie în pădure
 
Printre cei care au ieșit la curățenie s-au numărat și edilii orașului, care, alături de alți voluntari, au igienizat pădurea din zona Wewern. Primarul Gheorghe Roman a fost și el în mijlocul voluntarilor și a strâns deșeurile aruncate la întâmplare în pădure.  „Le mulțumesc tuturor celor care au renunțat sâmbătă dimineața la două sau trei ore din programul obișnuit și au participat la această amplă acțiune de curățenie. Cu siguranță nu ar fi nevoie să derulăm astfel de activități dacă am păstra mediul înconjurator curat. Cu părere de rău trebuie să constatăm că semeni de-ai noștri încă nu înțeleg că după petrecerea timpului liber în pădurile din jurul Mediașului trebuie să lase locul curat” a explicat Primarul Gheorghe Roman.
 
Alături de colegi
 
La acțiunea de igienizare care s-a desfășurat timp de mai multe ore, au participat și sute de tineri de la liceele din municipiul Mediaș. Înarmați cu saci și mănuși aceștia au strâns deșeurile aruncate la întâmplare de către persoane lipsite de orice urmă de bun simț. Pe Hula Baznei mai mulţi voluntari, elevi la Colegiul Școala Națională de Gaz au mers la pas și au igienizat zona. „Am venit împreună cu mai mulţi colegi la Let’s Do It. Nu sunt la prima participare. Sper să se vadă că oamenii s-au implicat şi să nu mai arunce. Personal sunt foarte interesată de mediul înconjurător. Sunt multe deșeuri aruncate la întâmplare, iar asta cu siguranță nu este un lucru normal. Îmi doresc ca această situație să se schimbe” a explicat unul dintre voluntarii „Let’s Do It Mediaș
.
    Trimite prin e-mail