luni, 25 septembrie 2023

Publicat la 9/25/2023 04:10:00 p.m. de

Premii la Nunta de aur. 121 cupluri au fost premiate de către Primăria Mediaș, pentru cei 50 ani de căsătorie

Evenimentul festiv s-a desfășurat la Restaurantul Nois la sfârșitul săptămânii trecute. Cuplurile de Aur au primit o diplomă de excelenţă dar şi suma de 700 lei, în urma unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Mediaș la inițiativa Primarului Gheorghe Roman. Organizatorii au pregătit pentru participanți o sesiune foto, dar și de alte surprize.
 
 
Primăria Mediaș a continuat și în acest an, premierea cuplurilor de aur din municipiu și satul aparținător Ighișu Nou. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, Primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, a felicitat cele 121 de familii care au împlinit sau vor împlini 50 de ani de căsătorie în cursul anului 2023. „A fost o bucurie pentru mine să felicit vineri, 22 septembrie, cuplurile care au împlinit pe parcursul acestui an 50 de ani de la căsătorie. Le-am mulțumit cu această ocazie pentru tot ce au făcut de-a lungul timpului pentru oraș și le-am promis că voi susține mereu transportul gratuit pentru persoanele vârstnice, premierea persoanelor care împlinesc 80 respectiv 100 de ani de viață, organizarea și premierea într-un cadru festiv a Nunții de aur, dar și amenajarea în corpul E de la fosta Aviație a unui loc de agrement pentru toate persoanele vârstnice. Tuturor le doresc multă sănătate și să aibă parte de cât mai multe bucurii”, a declarat Primarul Gheorghe Roman.
 
Diplome și banii
 
Cei 242 de medieșeni, care sunt un adevărat model pentru întreaga comunitate, au fost recompensați cu diplome de excelență, dar și cu premii în bani, în cadrul unei ceremonii care li s-a adresat exclusiv. Acordarea premiilor și a diplomelor pentru această categorie, precum și lista beneficiarilor, au fost aprobate prin Hotărârile Consiliului Local Mediaș numărul 23 din 25 ianuarie 2023, respectiv 247 din 30 august 2023.
 
Tradiție anuală
 
Potrivit prevederilor legale în domeniul asistenței sociale, în special articolele 2 și 3 din Legea numărul 292/2011 privind asistența socială, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale, adoptă măsuri pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare ori permanente ale situațiilor care pot genera marginalizarea familiei, a grupurilor ori comunităților. Astfel, a devenit o tradiție în municipiul de pe Târnava Mare, marcarea evenimentul împlinirii a 50 de ani de căsătorie a cuplurilor care domiciliază în municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou, prin oferirea unui premiu în semn de prețuire și respect, pentru exemplul pozitiv oferit medieșenilor. În acest sens, prin Hotărârea Consiliului Local Mediaș numărul 23 /2023 s-a aprobat acordarea unor premii in cuantum de 700 lei, familiilor cu domiciliul in municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou care vor împlini 50 de ani de căsătorie în cursul anului 2023. Lista beneficiarilor acestei măsuri a fost ulterior aprobată prin hotărâre a Consiliului Local Mediaș în ședința ordinară aferentă lunii august.
 
    Trimite prin e-mail