marți, 19 septembrie 2023

Publicat la 9/19/2023 11:31:00 a.m. de

Ștefania Czika, Maria Mihăilă, David Szekely și Laurențiu Blaj, rezultate bune și foarte bune la Campionatul European de Șah pentru juniori

Ștefania Czika, Maria Mihăilă, David Szekely și Laurențiu Blaj au avut rezultate bune și foarte bune la Campionatul European de Șah pentru juniori.


4 sportivi de la CSM Mediaș au reprezentat municipiul și România la Campionatul European de Șah pentru juniori, ediția 2023. Competiția a avut loc în perioada 4-15 septembrie la Mamaia. 
Toți cei patru șahiști medieșeni, Ștefania Czika, Maria Mihăilă, David Szekely și Laurențiu Blaj au avut rezultate bune și foarte bune, reușind să își crească forța de joc și să își îmbunătățească rating-ul ELO. „David Szekely, la categoria U14, cel mai bun român la categoria sa de varstă, a obținut și 85,6 puncte ELO și s-a clasat pe locul al 11-lea al categoriei. Ștefania Czika, la categoria U18 a fost a treia româncă în clasamentul categoriei, a obținut 44,4 puncte ELO și un loc 15 în clasamentul general. Laurențiu Blaj la categoria U12 al doilea cel mai bun român la categoria sa de vârstă, 24,4 puncte ELO și un loc 30 în clasamentul general, iar Maria Mihăilă la categoria U12 cea mai bună româncă în categoria sa de vârstă. Toți acești tineri talentați au reușit să acumuleze puncte ELO, demonstrând nu numai abilități remarcabile în șah, dar și un potențial imens pentru a continua să evolueze în această disciplină. A fost o competiție deosebit de dificilă, cu peste 900 de participanți din 46 de țări, iar presiunea asupra sportivilor noștri a fost enormă, mai ales că aceasta a fost prima lor participare la un campionat de asemenea calibru. Cu toate acestea, au făcut față cu brio și au adus onoare CSM Mediaș și comunității noastre șahiste. Felicitări tuturor acestor sportivi, antrenorilor și părinților, mulțumim încă o dată pentru sprijin Primăria Mediaș, sprijin care, iată, începe să aibă efecte benefice pentru comunitatea șahistă medieșeană” spun reprezentanții CSM Mediaș.





    Trimite prin e-mail