miercuri, 25 octombrie 2023

Publicat la 10/25/2023 10:12:00 a.m. de

Mediașul a sărbătorit „Ziua Armatei României în Școli”

Municipiul Mediaș a găzduit pentru al doilea an consecutiv evenimentul intitulat „Ziua Armatei României în Școli, manifestare aflată la cea de-a 11-a ediție organizată la nivel național. 


Activitatea s-a desfășurat în Piața Corneliu Coposu în prezența Primarului Gheorghe Roman, a Comandantului Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu” Sibiu, General de Brigadă Profesor Universitar Doctor Inginer Ghiță Bârsan, a Comandantului Centrului Militar Zonal Sibiu, Colonel Doctor Mihai Adrian Zisu și a Comandantului Unității Militare 01810 Mediaș, Locotenent Colonel Vasile Dămian. Manifestarea s-a bucurat de participarea a câteva sute de elevi ai școlilor gimnaziale și ai liceelor medieșene. Evenimentul a fost animat de către Fanfara Militară a garnizoanei Sibiu.Pentru participanții la evenimentul din Piața Corneliu Coposu echipe formate din elevi, studenți, militari și istorici au  prezentat semnificația Zilei Armatei, misiunea instituției militare, tipuri de armament din dotarea armatei, dar și autospeciale utilizate de aceste instituții. Evenimentul „Ziua Armatei României în Școli a fost organizat de Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, Centrul Militar Zonal Sibiu, precum și unități militare din garnizoanele Sibiu și Mediaș cu sprijinul Primăriei Municipiului Mediaș.

Ziua Armatei Române se sărbătorește în fiecare an în data de 25 octombrie, cinstind astfel Armata Română care, în 25 octombrie 1944, a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. 
    Trimite prin e-mail