luni, 2 octombrie 2023

Publicat la 10/02/2023 10:32:00 a.m. de

De „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, au venit cu roboții la Muzeul Municipal

Municipiul Mediaș a sărbătorit și anul acesta „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Cu acest prilej au avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, la Muzeul Municipal, timp de patru ore, mai multe activități. Astfel, participanții au putut vedea demonstrații și prezentări interactive susținute de echipele de robotică ale Liceului Teoretic „Axente Sever” și ale Colegiului „Școala Națională de Gaz”, metode științifice de studiu al fluturilor, tehnici de conservare a patrimoniului și s-au inițiat în tainele arheologiei. 



Muzeul Municipal Mediaș a fost inclus în cadrul ediției din acest an a evenimentului «Noaptea Cercetătorilor Europeni», prezentând publicului o serie de ateliere interactive din domeniile: biologie, conservare și arheologie. Invitați speciali au fost echipele de robotică ale Colegiului «Școala Națională de Gaz» și Liceul Teoretic «Axente Sever», care și-au prezentat proiectele tehnice, dar și demonstrații cu roboții creați de către ei” a precizat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș
Pe 29 Septembrie 2023, Noaptea Cercetătorilor Europeni, cel mai cunoscut și longeviv eveniment despre știință și cercetare și-a deschis porțile pentru publicul larg, în capitală și alte 27 orașe din România, printre care și municipiul Mediaș.
    Trimite prin e-mail