luni, 9 octombrie 2023

Publicat la 10/09/2023 08:39:00 a.m. de

Mii de medieșeni la Ziua Recoltei

Municipiul de pe Târnava Mare a sărbătorit Ziua Recoltei. În Piața Primăriei Mediaș, mesele au fost pline de fructele, legumele și preparatele tradiționale oferite de producătorii locali, iar atmosfera a fost întreținută de spectacolele de muzică și dans popular. Ca și la edițiile precedente, elevii de la școlile și grădinițele medieșene au pregătit o serie de spectacole de muzică, dans și divertisment. Ziua Recoltei a fost un eveniment organizat de către Primăria Mediaș.

 
Piața Corneliu Coposu a fost sâmbăta trecută, gazda evenimentului tradițional „Ziua Recoltei”. Manifestarea organizată de Primăria Mediaș, a debutat cu o slujbă religioasă susținută de un sobor de preoți, iar apoi pe scena special amenajată au urcat sute de preșcolari și elevi ai unităților de învățământ din municipiul Mediaș care au prezentat momente artistice. Fiecare școală și grădiniță a avut și propriul stand plin de bunătăți și diferite obiecte și decorațiuni realizate de copii. Totodată, au avut loc demonstraţii de arte marţiale şi multe alte activităţi distractive, susţinute de copii de la şcolile şi cluburile sportive din oraș.
 
Interes ridicat
 
Nu au lipsit producătorii din Mediaș și zonă, cu fructe și legume de cea mai bună calitate. Întreaga manifestare s-a bucurat de un public extrem de numeros, câteva mii de persoane, care de-a lungul întregii zile au putut admira spectacolul instituțiilor de învățământ și au putut achiziționa produse proaspete și preparate tradiționale ale producătorilor locali, miere, fructe, legume, alături de diverse obiecte confecționate manual de către meșterii populari. Este vorba despre artizanat, ceramică,  bijuterii, decorațiuni cu licheni, ii, săpunuri sau lumânări. „Sărbătoarea Zilei Recoltei la Mediaș a fost un eveniment la care au participat câteva mii de medieșeni. Le mulțumesc pe această cale preacucernicilor părinți de la toate cultele din oraș, cadrelor didactice și nu în ultimul rând, colegilor mei din Primăria Mediaș care au făcut ca acest eveniment să fie o reușită. Le mulțumesc de asemenea copiilor, părinților, producătorilor prezenți și interpreților de muzică populară care au creat o atmosferă plăcută în această zi frumoasă de toamnă” a declarat Primarul Gheorghe Roman.
 
Concerte de muzică populară
 
Sărbătoarea recoltei din acest an s-a încheiat în compania interpreților și ansamblurilor  locale de muzică și dansuri folclorice, alături de  artiști consacrați ai muzicii populare românești. Au urcat pe scena amplasată în Piața Corneliu Coposu, Marius Ciprian Pop, Ciprian și Mihaela Istrate, Costel Popa, Luminița Dejan, Aurelian Suciu, Cosmina Fulea, Emilia Muntean, Aurica Bacea, Diana și Bianca Crețu, Dan Filuț Tabără, Natalia și Alin Matyas alături de Grupul instrumental „Ceterașii de pe Câmpie” și dansatorii și interpreții vocali ai Ansamblurilor folclorice „Târnavele” și „Muguri de pe Târnave” din Mediaș.
 







 

 

    Trimite prin e-mail