vineri, 6 octombrie 2023

Publicat la 10/06/2023 06:30:00 p.m. de

VICTORIE la Bistrița! ACS Mediaș e de neoprit în Liga a 3-a!

foto: facebook/Gloria Bistrița

ACS Mediaș a dat lovitura în această după-amiază la Bistrița, pentru a 5-a victorie consecutivă! Elevii lui Mihai Ianc s-au impus pe Stadionul Jean Pădureanu în fața Gloriei Bistrița, scor 1-0 (1-0), într-un meci din cadrul etapei a 7-a a Ligii a 3-a, seria a 9-a. Au avut o prestație solidă, reușind să conserve avantajul obținut încă din minutul 13 când golgeterul Gabriel Țala a modificat tabela.

Medieșenii au început în formula Fabio Blaga, Vlad Antonio, Cristian Maxim, Cristian Avram, Răzvan Trif, Tudor Man, Benjamin Hanzu, Gabriel Țala, Emmanuel Baba, Bogdan Rotar și Cristian Pajco.

Gol decisiv

Prima repriză a partidei la Bistrița a fost una de luptă, cu puține faze de poartă. În minutul 10 s-a marcat singurul gol al confruntării. Medieșenii au recuperat un balon în zona centrală a terenului prin Benjamin Hanzu, care l-a găsit pe Cristian Pajco, iar atacantul ACS-ului l-a deschis foarte bine pe Gabriel Țala care a șutat la colțul lung pe sub portar și a înscris. Gruparea de pe Târnava Mare a intrat astfel cu avantaj minim la cabine. Repriza a doua s-a jucat în aceeași notă, s-a alergat mult însă niciuna dintre cele două combatante nu a avut luciditatea necesară pentru a amenința cu adevărat poata adversă. În cele din urmă, bistrițenii au avut o șansă mare de egalare în minutele de prelungire ale partidei, atunci când lovitura de cap a atacantului Carl Davordzie a fost respinsă în corner de portarul Fabio Blaga.

Egali cu liderul

În urma acestui rezultat, ACS Mediaș a acumulat 16 puncte și rămâne pe poziția a doua a clasamentului. Același număr de puncte, dar un golaveraj mai bun, îl are și liderul CS Unirea Ungheni 2018. După șapte etape de campionat, gruparea de pe Târnava Mare are cea mai bună apărare din serie, cu doar trei goluri primite. „La antrenamente lucrăm pe patru paliere, fizic, tehnic, tactic și mental. Pregătim fiecare meci în parte și ușor, ușor căutăm să implementăm un model de joc. Meciul cu Gloria Bistrița a fost un joc normal de campionat, au fost tot 3 puncte. Ne pregătim special fiecare meci, pentru că avem o echipă tânără în formare. Toate meciurile ne oferă provocări diferite. Nu avem un obiectiv din a avea cele mai puține goluri primite și nu doar portarii participă la faza defensivă, e meritul echipei. Într-adevăr lucrăm la antrenamente ambele faze cu cea mai mare atenție”, a declarat antrenorul Mihai Ianc.

Meci acasă

În etapa următoare, medieșenii vor juca pe teren propriu cu ACS Industria Galda. Partida este programată vineri după-amiază de la ora 15:00. Ulterior, o săptămână mai târziu, ACS Mediaș va juca în deplasare cu CS Unirea Ungheni 2018, într-un derby al seriei în care se vor întâlni ocupantele primelor două poziții ale clasamentului.

Rezultatele etapei a 7-a din Liga a 3-a, seria a 9-a:

Viitorul Cluj – ACS Târgu Mureş 1-4

Gloria Bistriţa Năsăud – ACS Mediaş  0-1

Industria Galda – Metalurgistul Cugir  2-2

Unirea Ungheni – Unirea Alba Iulia  2-0

CS Universitar din Alba Iulia – Avântul Reghin 1-0




    Trimite prin e-mail