marți, 3 octombrie 2023

Publicat la 10/03/2023 10:14:00 a.m. de

Vizită în teren pe Drumul Ighișului

Drumul Ighișului respectă normativele în vigoare în ceea ce privește lățimea sa. Aceasta este concluzia unei vizite în teren făcute de primarul Gheorghe Roman, alături de de reprezentanți ai constructorului, dirigentele de șantier și echipa din primărie. Vizita a avut loc în contextul în care la sfârșitul săptămânii trecute a apărut o înregistrare în mediul online cu un autobuz și o basculantă care nu au reușit să treacă unul pe lângă celălalt pe drumul de legătură dintre municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou.

 
Reprezentantul constructorului, societatea Strabag, spune că lucrările nu sunt finalizate pe Drumul Ighișului. În ceea ce privește imaginile cu autobuzul și basculanta, acesta a explicat că a fost vorba de o situație de obstrucție temporară, iar problemele se vor rezolva în momentul în care se va turna primul strat de covor asfaltic. Drumul are lățimea minimă de 5,50 metri, astfel că nu este nevoie de lărgirea sa.
 
Vizită în teren
 
La începutul acestei săptămâni, primarul Gheorghe Roman s-a deplasat pe Drumul Ighișului, alături de reprezentanți ai constructorului și echipa de proiect din cadrul municipalității. La finalul vizitei, edilul a explicat că nu sunt motive de îngrijorare, iar situația prezentată s-a datorat faptului că drumul este încă în lucru. „În ultimele zile am urmărit și eu, așa cum probabil ați urmărit și dumneavoastră, un filmuleț prin care se încearcă scoaterea în evidență a faptului că în anumite zone drumul care face legătura între Mediaș și Ighișu Nou este mult prea îngust fiind imposibil ca un autobuz și o basculantă să poată să treacă în același timp unul pe lângă celălat. Pentru a mă convinge dacă este adevărat sau nu, am convocat la fața locului reprezentanți ai constructorului, dirigintele de șantier și echipa din Primărie care răspunde de derularea acestui proiect. Concluzia a fost aceea că lățimea drumului la finalul lucrărilor va respecta normativele existente, că nu sunt motive de îngrijorare și că situația mediatizată se datorează faptului că drumul este în lucru”, a declarat Primarul Georghe Roman.
 
Campanie murdară

 
Edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare a mai spus că unii au început deja campania electorală, pe care a caracterizat-o drept murdară și mincinoasă. „Constat că s-a pornit o puternică puternică campanie murdară și mincinoasă la adresa mea și a echipei pe care am format-o la nivelul administrației locale. Este regretabil faptul că adversarii mei politici asumați sau prin așa-ziși jurnaliști independenți recurg la astfel de practici murdare pentru a denigra orice se întâmplă în oraș. Vă asigur că voi păstra mereu dialogul cu toți medieșenii de bună credință și că voi face tot ce ține de mine pentru a duce proiectele orașului, oricât de grele ar fi, la bun sfârșit”, a mai spus Gheorghe Roman.
 
Lucrările efectuate
 
Proiectul aflat în derulare pe Drumul Ighișului presupune modernizarea/reabilitarea drumului de legătură dintre municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou, cu structură din asfalt, realizarea de trotuare și pistă de bicicliști, extinderea sistemului de iluminat public și infrastructură pentru cabluri, zid de sprijin din beton armat, rețea canalizare pluvială.  În mod concret, lucrările propuse în cadrul proiectului constau în intervenții pentru asigurarea scurgerii apelor, lucrări de șanțuri, rigole și canalizare pluvială, modernizare/reabilitare stradă cu îmbrăcăminte asfaltică, dar și realizarea de trotuare și pistă de bicicliști. Totodată, se vor face intervenții pentru asigurarea capacității portante, lucrări de refacere a infrastructurii și suprastructurii rutiere, intervenții pentru asigurarea siguranței circulației, lucrări pentru semnalizare verticală, orizontală și parapete de protecție, intervenții pentru consolidarea taluzurilor zid de sprijin, respectiv lucrări de amenajare canalizație subterană pentru cabluri electrice și de telecomunicaț
ii.
    Trimite prin e-mail