marți, 3 octombrie 2023

Publicat la 10/03/2023 08:39:00 a.m. de

Ziua Recoltei, sâmbătă, în Piața Corneliu Coposu

Sărbătoarea recoltei din acest an este organizată de Primăria Municipiului Mediaș cu sprijinul Asociației Mediaș 750 de ani. Principala atracție va fi oferită de către producătorii tradiționali din Mediaș și alte localități învecinate, care vor încânta participanții cu produse agricole specifice toamnei. Manifestarea va cuprinde tradiționala paradă a costumelor de toamnă, precum și programul artistic al unităților de învățământ și al asociațiilor sportive. Manifestarea se va încheia în compania interpreților și a ansamblurilor de muzică și dansuri folclorice.
 
 
Venirea toamnei va fi marcată şi în acest an în municipiul Mediaş prin organizarea „Zilei recoltei”, o manifestare dedicată producătorilor, dar şi medieşenilor care vor avea practic posibilitatea să îşi facă aprovizionarea cu produse de cea mai bună calitate.  Sâmbătă, timp de mai multe ore, Piaţa Corneliu Coposu se va umple de standuri cu fructe și legume. „Primăria Municipiului Mediaș organizează în data de 7 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, tradiționalul eveniment «Ziua Recoltei». Desfășurată în Piața Corneliu Coposu, manifestarea va cuprinde un bogat program artistic, dar și numeroase momente dedicate sărbătorii toamnei. Principala atracție va fi oferită de către producătorii tradiționali din Mediaș și alte localități învecinate, care vor încânta participanții cu produse agricole specifice toamnei: fructe, legume, produse apicole, dar și preparate autentice pregătite pentru cămările fiecărei gospodării. Medieșenii sunt asfel invitați să ia parte la Ziua Recoltei, de unde își pot achiziționa de la producători autentici atât produsele necesare pentru provizii bogate, cât și delicioasele preparate obținute tradițional din fructe și legume proaspete, zacuscă, bulion, murături, dulceață, siropuri și multe alte delicatesespune Anamaria Prodan, Purtătorul de cuvânt al municipalității medieșene.
 
Concursuri pentru producători
 
În cadrul manifestării vor fi organizate două concursuri dedicate producătorilor autentici. Este vorba despre Cel mai frumos stand al producătorilor de fructe și legume și  Cel mai frumos stand de preparate din cămara tradițională”. Producătorii care vor lua parte la această ediție a Zilei Recoltei Maria Barabaș din Dumbrăveni, Gabriel Sohoreanu din Ighișu Nou, Nicolaer Marcu din Tiur, județul Alba, Elena Datu din Gănești, județul Mureș, Daniel Buta din Mediaș, Nicolae Haneș din Valea Lungă, județul Alba, Kiss Vas Levente din Ceauș, județul Mureș, Ioana Medeşan din Botorca, județul Mureș, Maria Cerghizan din Mediaș, Luciana Păucean din Valea Lungă, județul Sibiu, Florin Podariu din Moșna, Liviu Ganea din Mediaș, Dan Lăzăreanu tot din Mediaș, Nicolae Stoica din Hoghilag, Laurean Oltean din municipiul de pe Târnava Mare, Alisa Fuciu din Mediaș și Cosmin Teacă din Sibiu. Sărbătoarea recoltei din acest an, desfășurată cu sprijinul Asociației «Mediaș 750 de ani», va mai cuprinde tradiționala paradă a costumelor de toamnă, precum și programul artistic al unităților de învățământ și al asociațiilor sportive. Manifestarea se va încheia în compania interpreților și a ansamblurilor de muzică și dansuri folclorice” mai spune Anamaria Prodan.
 
Program artistic
 
Ca şi la ediţiile anterioare, participanţii la Ziua Recoltei vor avea parte şi de un bogat program artistic. Acesta va cuprinde recitaluri de muzică populară românească, care vor fi susține de artiști și ansambluri locale, dar și de nume cunoscute ale folclorului românesc. Pe scena special amenajată vor urca Marius Ciprian Pop, Ciprian și Mihaela Istrate, Costel Popa, Luminița Dejan, Aurelian Suciu, Cosmina Fulea, Emilia Muntean, Aurica Bacea, Diana și Bianca Crețu, Dan Filuț Tabără, Natalia și Alin Matyas alături de Grupul instrumental „Ceterașii de pe Câmpie și dansatorii și interpreții vocali ai Ansamblurilor folclorice „Târnavele și „Muguri de pe Târnavedin Mediaș.
    Trimite prin e-mail