luni, 13 noiembrie 2023

Publicat la 11/13/2023 08:26:00 p.m. de

Acţiunea de caritate „1 Milion de stele“ s-a bucurat de un interes ridicat

Câteva sute de persoane au fost prezente la sfârșitul săptămânii trecute în parcarea Bisericii Greco Catolice „Sfinţii Petru şi Pavel” de pe strada Sticlei. Acestea au urmărit programul artistic pregătit de copiii de la mai multe unităţi de învăţământ și au donat pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale copiilor cu dizabilități. Acţiunea de caritate „1 Milion de stele” a ajuns anul acesta la cea de-a doisprezecea ediţie, dintre care unsprezece au fost cu prezență fizică iar una online.


 
Acțiunea de caritate „1 Milion de stele” a avut o reacție pozitivă din partea comunității locale. Medieșenii au participat în număr mare la evenimentul care a avut loc în parcarea Bisericii Greco Catolice „Sfinţii Petru şi Paul” de pe strada Sticlei din cartierul Vitrometan. Participanţii au aprins și de această dată lumânări, iar fiecare lumânare a reprezentat o persoană aflată în nevoie. Totodată, aceştia au avut posibilitatea să facă o donaţie pentru susținerea activității Centrului de recuperare neuromotorie „Pruncul Isus” Mediaș.  Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului cât și tuturor persoanelor care au fost prezente la eveniment, de la cel mai mic participant până la cel mai mare participant. Ați reușit din nou să pictați zâmbete, să aduceți speranță că se pot întâmpla și lucruri frumoase și bune în lume. Fiecare lumânare aprinsă și așezată pe desenul simbolic din această seară a fost pentru fiecare copil aflat în nevoie și pe care viața a decis să îl învețe lecția curajului și a credinței. Gândul nostru s-a îndreptat și către ceea ce se întâmplă în lume. Vă dorim să aveți iubire, sănătate, speranță și pace” a spus Adelina Biriș, Managerul Centrului de recuperare neuromotorie „Pruncul Isus” Mediaș.
 
Program artistic
 
Ca de fiecare dată, acțiunea de caritate „1 Milion de Stele” a avut invitați preșcolari și elevi de la mai multe grădinițe și școli gimnaziale din oraș. Aceștia au urcat pe scena special amenajată și au cântat, au spus poezii sau au dansat. În cadrul evenimentului s-a desfășurat și „Bazarul Carității, în cadrul căruia copiii din comunitate au adus diferite obiecte care au putut fi achiziționate de către participanți.  1 Milion de Stele a fost despre bucurie! 1 Milion de Stele a fost despre comunitate! 1 Milion de Stele a fost despre Voluntariat! 1 Milion de Stele a fost despre Pace! Mulțumim pentru fiecare lumânare aprinsă, pentru fiecare cântec, dans și poezie, pentru fiecare carte, pentru fiecare joc și pentru fiecare turtă dulce! Mulțumim pentru fiecare donație în scopul de a susține serviciile Centrului de Recuperare Neuromotorie «Pruncul Isus» Mediaș au mai explicat organizatorii evenimentului.
 
A 12-a ediţ
ie
 
Cel mai amplu gest de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, „Un Milion de Stele”, a ajuns la ediția a doisprezecea în municipiul Mediaș. Toate edițiile au fost organizate pe strada Sticlei, iar în anul 2020 a fost organizată o ediție online. La evenimentul de la Mediaș au participat ca și invitați copii de la mai multe grădinițe și școli din oraș
.
    Trimite prin e-mail