miercuri, 1 noiembrie 2023

Publicat la 11/01/2023 09:42:00 a.m. de

Doar 6 persoane selectate, la Bursa Locurilor de Muncă de la Mediaș. Aprope 100 de locuri de muncă au rămas vacante

Centrul Cultural Casa Schuller a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, a doua bursă a locurilor de muncă. Acțiunea menită să ducă la scăderea ratei șomajului, a reunit sub același acoperiș, pe de o parte reprezentanții a 9 agenți economici care au pus la dispoziție un total de 105 posturi vacante, iar pe de altă parte 230 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. 

O parte dintre angajatorii prezenți au găsit câteva persoane interesate să ocupe un loc de muncă, în timp ce, în alte cazuri, interesul a fost unul relativ scăzut. 

Conform Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, în urma bursei de la Mediaș, un număr de 6 persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă. „Vineri, 27 octombrie, s-a desfăşurat Bursa locurilor de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu concomitent în două locaţii din judeţ, respectiv la Sibiu şi Mediaş. Cele 210 persoane participante la Mediaş au avut de ales dintr-un număr total de 105 locuri de muncă vacante puse la dispoziţie de către 9 agenţi economici. Din totalul persoanelor participante 6 au fost selectate în vederea încadrării în muncă în meserii precum contabil, secretară și muncitori necalificați. La eveniment au fost prezenţi şi elevi/studenţi din ani terminali, care au avut prilejul  de a cunoaște mai bine piața  forţei de muncă prin  întâlnirea directă cu  oferta locurilor de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente sau să se informeze despre ocupațiile cu posibilități mai mari de angajare pe termen mediu și lung”, a declarat Dana Radu, responsabil relații mass-media în cadrul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Sibiu. 
    Trimite prin e-mail