joi, 9 noiembrie 2023

Publicat la 11/09/2023 04:52:00 p.m. de

Elevii Școlii Postliceale Auxila se specializează la partenerul german Pflege Kompetenz Zentrum AG

O grupă de elevi ai unității de învățământ medieșene participă la un stagiu de practică desfășurat la partenerul școlii, Pflege Kompetenz Zentrum AG. Timp de două săptămâni, aceștia au ocazia să își perfecționeze cunoștințele profesionale și să se familiarize cu sistemul de îngrijire german. Stagii similare de practică pentru elevi vor avea loc și în perioada următoare.


Mai mulți elevi ai Școlii Postliceale Auxila Mediaș, însoțiți de un cadru didactic, se află timp de două săptămâni în Germania. Aceștia participă la un stagiu de practică desfășurat la partenerul școlii, Pflege Kompetenz Zentrum AG. Elevii au ocazia să își perfecționeze cunoștințele profesionale, dar și de comunicare în limba germană. În același timp ei se vor familiariza cu sistemul de îngrijire german. O nouă grupă de elevi ai școlii, participă în această perioadă, la un stagiu de practică, timp de două săptămâni, la partenerul german al școlii, Pflege Kompetenz Zentrum AG. Concret, elevele noastre se vor familiariza cu sistemul german de îngrijire, fiind monitorizate de către un tutore. La absolvirea școlii, viitorii asistenți medicali se pot angaja în Germania sau pot aplica cunoștințele învățate acolo la viitorul loc de muncă din România sau Uniunea Europeană. Astfel de stagii de practică sunt benefice pentru elevii noștri și vor continua în perioada următoare”, a declarat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

 
Proiect Erasmus+
 
Pe parcursul anului școlar trecut, Școala Postliceală Auxila a derulat în premieră un proiect Erasmus+. Unitatea de învățământ a obținut în parteneriat cu BMS Pflege und Hilfsdienste GmbH din Germania, un grant de 60.000 Euro pentru proiectul „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european”. În cadrul acestuia, 20 de elevi au desfășurat un stagiu de practică la partenerul german, iar 5 cadre didactice au luat parte la o activitate menită să le formeze competențe profesionale practice.
 
Obiectivele proiectului

 
Unul dintre obiectivele proiectului a fost dezvoltarea formării profesionale a celor 20 de elevi, care au dobândit experiență pe baza activităților practice de muncă într-un mediu de lucru european conectat la domeniul de pregătire profesională. Acest lucru s-a realizat prin parcurgerea a 60 de ore din cadrul modulului de pregătire practică Nursing, specific din cadrul Stagiilor de pregătire practică în unități medicale, în scopul integrării profesionale pe piața muncii ulterioară absolvirii școlii postliceale. Alte obiective au fost dezvoltarea competențelor profesionale și a competențelor cheie de îndeplinire a sarcinilor de lucru, responsabilitatea la locul de muncă, învățare și cooperare la locul de muncă, comunicare într-o limbă străină, dar și cultivarea importanței sănătății fizice și mentale. În fine, un alt obiectiv s-a referit la îmbunătățirea pregătirii profesionale a unui număr de 5 profesori, prin însușirea și exersarea practicilor europene privind organizarea și realizarea stagiilor de practică ale elevilor la partenerul de practică, care să permită dezvoltarea competențelor profesionale ale elevilor școlii.
    Trimite prin e-mail