luni, 13 noiembrie 2023

Publicat la 11/13/2023 08:19:00 p.m. de

Voluntariat în natură. Aproximativ 100 de voluntari au plantat puieți în zona Binder Bubi

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat o acțiune de plantare de puieți. Aceasta a fost organizată de Primăria Municipiului Mediaș în colaborare cu Ocolul Silvic. Plantarea propriu-zisă s-a desfășurat în cartierul Moșnei, în apropierea străzii Ulmului, în zona tradițional cunoscută sub denumirea „Sub Pini”. Au participat medieșeni de toate vârstele, elevi de la liceele medieșene și alți voluntari, între care deputatul Christine Thellmann și primarul Gheorghe Roman. 



Primăria municipiului de pe Târnava Mare alături de Ocolul Silvic Mediaș, a derulat o acțiune de plantare de puieți forestieri în Zona Binder Bubi. La această inițiativă, devenită deja o tradiție în municipiul nostru, au răspuns pozitiv aproximativ 100 de voluntari, în cea mai mare parte elevi ai școlilor gimnaziale și liceelor din Mediaș, însoțiți de cadre didactice, reprezentanți ai Școlii postliceale Auxila, precum și persoane, de diferite vârste, care au decis să se implice, în mod activ, în această acțiune de împădurire. „E prima dată când particip la o acțiune de plantare. Am venit alături de mai mulți colegi. Nu e nici greu, nici ușor. Dăm o mână de ajutor naturii, într-un fel facem ceva pentru viitorul nostru, al tuturor” a explicat unul dintre tinerii prezenți la fața locului.
 
Lecție deschisă
 
Pe lângă plantarea propriu-zisă a celor aproape 1000 de puieți de salcâm, participanții, dar mai ales elevii prezenți, au asistat la o lecție deschisă de educație forestieră oferită de personalul de specialitate al Ocolului Silvic din Mediaș. La fața locului a fost prezent și directorul Direcției Silvice Sibiu. „Acolo unde nu s-a realizat regenerarea naturală se realizează regenerarea artificială, practic împădurirea sau reîmpădurirea terenurilor respective. Scopul este menținerea suprafeței împădurite, a fondului forestier. Noi, în perioada 15 martie – 15 aprilie, avem luna plantării arborilor, în care promovăm toată activitea pe care o avem în pădure, rolul pădurii în societate, iar pentru că anul acesta din motive mai mult sau mai puțin obiective nu s-a reușit la Mediaș ca în perioada respectivă să realizăm un astfel de obiectiv, am profitat de moment și îl realizăm acum” a explicat Ilie Troancă, Directorul Direcției Silvice a județului Sibiu.
 
Acțiune necesară
 
Printre voluntarii care au participat la acțiunea de plantare de puieți s-a numărat și deputatul Christine Thellman. Parlamentarul medieșean a explicat că astfel de acțiuni sunt foarte necesare și că mesajul său este acela de a încuraja cât mai multe persoane să participe. „Consider că este o acțiune extrem de necesară și mă bucur foarte mult să văd mulți tineri care au conștientizat importanța unei astfel de acțiuni. Suntem în zona Binder Bubi, o zonă destul de abruptă și dificilă unde de-a lungul anilor nu s-au prins întotdeauna puieții și a fost necesară o astfel de acțiune pentru a preveni alunecarea de teren și consolidarea pantei. Îmi plac asemenea acțiuni și mesajul meu este întotdeauna acela de a încuraja cât mai multă lume să participe la acțiuni de plantat și astfel să contribuim la îmbogățirea României și a pădurilor noastre” a spus Deputatul Christine Thellmann.
 
Tradiție anuală
 
În fiecare, Primăria municipiului Mediaș în parteneriat cu Ocolul Silvic, organizează acțiuni de plantare de puieți. La acestea sunt invitați să participe voluntari de toate vârstele, iar de fiecare dată răspunsul comunității locale a fost unul pozitiv. „A fost o nouă acțiune de plantare de puieți pe care Primăria Municipiului Mediaș a organizat-o în parteneriat cu Ocolul Silvic. Apreciez faptul că mulți medieșeni au participat la acțiune, mulți tineri, acesta este un lucru foarte bun. Nu pot decât să îi mulțumesc și directorului Direcției Silvice pentru că a venit la Mediaș și sigur că în același timp le mulțumesc și tuturor colegilor dânsului pentru că ne-au ajutat foarte mult la această acț
iune” a declarat Primarul Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail