Ca de obicei în ultimii ani,
sportivii și antrenorii medieșeni au umplut podiumurile de premiere la Gala Sportului
Sibian.
La cea mai importantă secțiune, cea a Sportivilor Olimpici, primele trei locuri au fost adjudecate, în ordine, de Miruna Măda (ciclism), de la CSM Mediaș, Alexandra Hudea (atletism), de la CSS Mediaș și Theodor Pridon (ciclism), de la CSM Mediaș. Mai mult, am avut și o mențiune, prin atleta Iulia Mărginean, de la CSȘ Mediaș.
Cum era și normal, pe podium au urcat și antrenorii care au contribuit la rezultatele de excepție ale sportivilor de la disciplinele olimpice. Astfel, pe primul loc s-a clasat Francisc-Atilla Szakacs, de la CSM Mediaș, pe locul trei Vasile Ibășfălean, de la CSȘ Mediaș, cu o mențiune fiind premiat și Vasile Hermann, de la CSȘ Mediaș.
Au mai urcat pe podium, la discipline neolimpice, sportivul Mihai Toma (CS Ippon), pe locul 3, iar antrenoarea Dora Hanga (CS Ippon) pe locul 2. Andrei Toma (CS Ippon) a obținut o mențiune, la fel și antrenorii Vasile Herman și Vasile Ibășfălean, ambii de la CSS Mediaș.
Consiliul Județean Sibiu a oferit aseară premii celor mai buni sportivi și antrenori din județ, care au obținut rezultate deosebite la nivel național și internațional în cursul anului 2023.
Sala a fost într-adevăr polivalentă, la eveniment fiind prezenți reprezentanți ai tuturor sporturilor.
Peste 60 de premii oferite la cea de-a V-a ediție a Galei Sportului Sibian
Au fost premiate 66 de persoane la cele 10 categorii. Categoriile acestei ediții au fost: Sportivi Olimpici, Antrenori Discipline Olimpice, Sportivi Neolimpici, Antrenori Sport Neolimpic, Merit pentru întreaga activitate, Tinere speranțe, Jocuri Sportive Juniori, Jocuri Sportive Seniori, Ambasador al Sportului și Premiul special pentru asociațiile pe ramură de sport cu cea mai semnificativă activitate.
Sportivi pentru care s-a intonat imnul național, sportivi care au ridicat steagul României la competițiile internaționale, antrenori care s-au zbătut și au trăit la intensitate maximă fiecare competiție, cu toții au pășit pe scena Sălii Transilvania și au fost aplaudați.
„Sunt sportivi și antrenori ale căror rezultate merită să fie recunoscute, așa cum, în urmă cu două săptămâni, am făcut-o și pentru performerii din învățământul preuniversitar. Este modul prin care le mulțumim și îi încurajăm să continue să fie cei mai buni, ducând județul nostru pe podiumul de premiere la marile concursuri naționale și internaționale”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Premiile oferite de către Consiliul Județean Sibiu au constat în diplome, trofee, flori și o sumă de bani care a variat între 1.000 de lei (pentru mențiune) și 7.500 de lei (pentru Ambasador al Sportului și Merit pentru întreaga activitate). Valoarea totală a premiilor este de 100.000 de lei, iar întreaga sumă a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Sibiu.
„Zburătorii” premiați și aplaudați pentru performanță și efort deosebit
Echipa locală de baschet în scaun cu rotile „Zburătorii” este cea care demonstrează de fiecare dată că sportul și performanța se pot face în orice condiții și nu există scuze.
În cadrul Galei au fost premiați și felicitați pentru rezultatele deosebite obținute la „Cupa României la baschet în scaun rulant”, competiție care a avut loc la Sibiu în urmă cu puține zile.
Întreaga viață dedicată sportului și sportivilor
Pentru categoria „Merit pentru întreaga activitate” au fost premiate 4 persoane care și-au dedicat întreaga activitate profesională sportului și sportivilor de performanță.
Cei care s-au bucurat de premii și de aplauzele celor prezenți au fost: Maria Macarie, prof. antrenor de handbal, director adjunct, inspector de specialitate, Gheorghe Vaida, sportiv tenis de masă, Sanda Marchian, dr. dispensar medicină sportivă, și Tudor Ștefan Tolciu, dr. dispensar medicină sportivă.
Moment emoționant în amintirea lui „Pogo”
La începutul acestui an, îndrăgitul salvamontist Paul Popescu, „Pogo” cum îl numeau prietenii, și-a găsit sfârșitul în avalanșa de la Bălea Lac. Întrucât a fost un sportiv desăvârșit și și-a făcut cu profesionalism meseria de salvamontist care implică devotament, curaj și sport, autoritățile sibiene i-au invitat pe cei prezenți să țină un moment de reculegere.
Astfel, în amintirea celui care a iubit sportul și Munții Făgăraș, timpul a stat în loc pentru câteva clipe.