luni, 29 iulie 2024

Publicat la 7/29/2024 11:56:00 a.m. de

ACS Mediaș joacă miercuri în Cupa României. 4-0 cu Avântul Reghin, în primul amical al verii

ACS Mediaș va susține, miercuri, în deplasare, de la ora 17,30, prima partidă oficială din actualul sezon. Va întâlni Metalurgistul Cugir, în primul tur al Cupei României. Sub comanda noului antrenor Cosmin Vâtcă, medieșenii au arătat bine în primul amical din această vară, 4-0 cu Avântul Reghin.

 
Gruparea de pe Târnava Mare a disputat la sfârșitul săptămânii trecute pe Stadionul 8 Mai, prima partidă de pregătire a verii. ACS Mediaș a întâlnit Avântul Reghin, formație care evoluează și ea în Liga a 3-a. Medieșenii au obținut o victorie clară la debut, scor 4-0, după ce la pauză tabela a indicat scorul de 3-0. Gabriel Țala a deschis scorul după un sfert de oră de joc, iar apoi Sebastian Bîrsan a reușit o dublă până la pauză. Acesta a punctat în minutele 29, respectiv 44. În actul secund s-a mai înscris o singură dată. A marcat Raul Orlandea în minutul 74, iar confruntarea s-a încheiat cu un succes categoric al formației gazdă.
 
Au rulat tot lotul
 
Medieșenii au început amicalul cu formația din Reghin în formula Fabio Blaga, Cristian Maxim, Cristian Avram, Bogdan Jica, Gabriel Țala, Paolo Stan, Cătălin Tineiu, Cristi Standima, Andrei Bîrsan, Lucian Noian și Sebastian Bîrsan. În repriza a doua a fost rulat tot lotul avut la dispoziție, dar și mai mulți jucători aflați în probe la Mediaș. „În viitorul apropiat ne vom decide și asupra lotului cu care vom aborda sezonul competițional 2024-2025. Încercăm să facem achiziții cât mai bune. Ne orientăm în mare măsură spre jucători din împrejurimi. Una peste alta, sperăm să facem o figură frumoasă în noul sezon care va începe în luna august”, a declarat Ionuț Buzean, Președintele clubului medieșean.
 
Meci oficial
 
Echipa de fotbal ACS Mediaș va disputa, miercuri după-amiază, de la 17,30, primul meci oficial din noul sezon competițional. Federația Română de Fotbal a stabilit meciurile din Turul 1 al Cupei României, ediția 2024-2025, fază în care vor evolua cele șapte câștigătoare ale Fazei Regionale și 69 echipe din sezonul precedent de Liga 3. Cele 76 de cluburi se vor întâlni în 38 de meciuri programate a se disputa într-o singură manșă, eliminatorie. ACS Mediaș va juca în deplasare cu CS Metalurgistul Cugir.Am programat mai multe jocuri amicale în această perioadă de pregătire. Federația Română de Fotbal ne-a anunțat acum câteva zile că vom avea primul meci de Cupă la Cugir. Nu este neapărat pentru noi un obiectiv Cupa României, dar ne dorim să onorăm competiția”, a mai declarat Ionuț Buzean.
    Trimite prin e-mail