luni, 29 iulie 2024

Publicat la 7/29/2024 07:43:00 p.m. de

Andreea ROȘCA, în premieră pe podium la Juniori! Florin ROȘCA, locul secund la Grupa 4

Andreea Francesca ROȘCA (CSM Mediaș) a prins în premieră podiumul la Juniori, în weekend, urcând pe locul 3, la Trofeul Valea Uzului, a 6-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă. A fost pe 2 la feminin, pe 4 la Grupa 7B și pe 5 la Debutanți. Florin ROȘCA a terminat pe locul secund la Grupa 4. La Grupa 3, medieșeanul Ovidiu Septimiu DULĂCIOIU a încheiat pe poziția a 5-a. 
 

Florin Roșca (VW Polo) a câștigat prima manșă, la Grupa 4, cu doar 81 de sutimi în fața principalei contracandidatei la titlu în acest an, Antonia Ioana Tănasie (VW Golf IV). Adversara sa s-a dezlănțuit în manșa a doua, reușind să-și adjudece până la urmă etapa. Medieșeanul a acumulat totuși 21 de puncte, suficiente pentru a rămâne în fruntea grupei înaintea etapei a 7-a, din 24-25 august, de la Straja. Ecartul față de Antonia Tănasie s-a redus însă la doar 9,5 puncte, astfel că lupta la titlu se va da până la ultima trecere. Florin Roșca s-a clasat pe 12 în clasamentul general la Trofeul Valea Uzului.
 
O prestație excelentă a avut Andreea Francesca Roșca (Renault Clio), care a prins podiumul la Juniori. A obținut 17 puncte, consolindându-și poziția a 4-a la General Juniori.
 
Ovidiu Dulăcioiu (Mitsubishi Lancer Evo X) a încheiat pe 5 la Grupa 3, pe 3 la Grupa 3b și pe 16 la General. A acumulat și el 10 puncte la Grupa 3.
 
Emil Ghinea s-a impus în cadrul Trofeului Valea Uzului, stabilind totodată și noul record al traseului de aproape 3 kilometri, la patru ani distanță de la prima sa prezență pe traseul dărmăneștean și, implicit, de la prima victorie.
Șirul imbatabil al lui Octavian Ciovică din ultimele trei ediții ale Trofeului Valea Uzului s-a încheiat duminică, 28 iulie 2024, odată cu cele două manșe de concurs – ambele aparținându-i lui Emil Ghinea. Acesta din urmă s-a impus atât în prima urcare – cu un timp de 1:26,286 – precum și în cea de-a doua, acolo unde a oprit cronometrul la 1:26,024.
În final, timpul sportivului de la malul Mării Negre a fost de 2:52,310 – cu 1,009 secunde mai puțin decât principalul său contracandidat, Octavian Ciovică.
Prin această victorie, Emil Ghinea rămâne invincibil în acest sezon și devine, matematic, noul campion al categoriei 2 la viteză în coastă. Pentru mangaliotul Ghinea va fi primul titlu național la categorie.“, a notat Federația Română de Automobilism Sportiv.
    Trimite prin e-mail