marți, 16 iulie 2024

Publicat la 7/16/2024 08:15:00 a.m. de

Campioni mondiali, Taria NAGY, Andrei și Mihai TOMA vin acasă încărcați de medalii!

Clubul Ippon Mediaș a obținut a obținut o performanță de excepție la Campionatul Mondial de Karate WUKF din Mexic. Sportivii medieșeni Taria Nagy, Andrei Toma și Mihai Toma, au câștigat 12 medalii, câte 4 fiecare. Aceștia au obținut fiecare câte o medalie de aur și una de argint la individual, respectiv câte 2 medalii de aur cu echipa în probele de kata și kumite.
 

Clubul Sportiv Ippon Mediaș a obținut prima medalie la Campionatul Mondial de Karate WUKF din Mexic prin Taria Nagy. Sportiva a urcat pe treapta a doua a podiumului la Kata Wado Ryu junioare 18-20 ani și a obținut titlul de Vicecampioană Mondială. Aurul l-a câștigat tot o sportivă din Mediaș, Iulia Ivan, care este legitimată în prezent la CS Politehnica Cluj. La kumite, după ce anul trecut a obținut medalia de argint la mondialul din Scoția, Taria Nagy a reușit să câștige de această dată medalia de aur. Sportiva din municipiul Mediaș a urcat pe prima treaptă a podiumului la Kumite junioare -55 kilograme, după 4 meciuri disputate. Ulterior, aceasta a urcat în două rânduri pe prima treaptă a podiumului cu echipa de junioare a României.
 
Salbă de medalii
 
Andrei Toma a avut și el o evoluție de excepție. Sportivul medieșean a câștigat locul 1 la Kumite juniori 18-20 ani -65 kilograme. Andrei a devenit astfel Campion Mondial la categoria lui pentru al treilea an la rând, după aurul obținut în 2022 în Statele Unite ale Americii, respectiv în 2023 în Scoția. De această dată, Andrei Toma a câștigat 6 meciuri cu sportivi din Mexic, Slovacia, Argentina și Statele Unite ale Americii și a intrat în posesia medaliei de aur. Mihai Toma a ocupat locul 1 la Kumite Open juniori, după o finală strânsă cu fratele său, Andrei Toma, care a obținut astfel medalia de argint. Ambii au disputat câte 4 meciuri pe partea lor de tablou, pentru a ajunge în finală. La individual +85 kilograme, Mihai Toma a devenit Vicecampion mondial, după ce a pierdut finala în fața unui sportiv din Statele Unite ale Americii. La echipe, Andrei și Mihai Toma au obținut de asemenea 2 medalii de aur, alături de colegii lor. 
 
Bilanț de excepție
 
În urma acestor rezultate, cei 3 sportivi ai Clubului Ippon Mediaș au un bilanț senzațional la Mondialul din Mexic. Astfel, Taria Nagy a câștigat 2 medalii la individual, una de aur și una de argint, respectiv alte 2 medalii de aur la echipe. Andrei Toma a câștigat 2 medalii la individual, una de aur și una de argint, respectiv alte 2 medalii de aur la echipe. Mihai Toma a câștigat și el 2 medalii la individual, una de aur și una de argint, respectiv alte 2 medalii de aur la echipe. „Ei sunt campionii noștri! Ne fac mândri în fiecare zi! De peste 10 ani ne bucurăm sau plângem, dar mereu mergem mai departe împreună. Ei au rămas în sală atunci cand ceilalți zeci, alături de care au început antrenamentele, au renunțat. Ei au revenit pe tatami, după dezamagiri, competiții pierdute sau accidentări, cu aceeași dorință să progreseze, să fie cei mai buni. Sunt un exemplu de perseverență, ambiție, dăruire și dragoste pentru ceea ce fac, iar astăzi, după peste 10 ani de muncă, sunt apreciați atât în țară, cât și în străinătate de către antrenori, colegi sau adversari. Astăzi sunt Campioni mondiali!  Sunt atât de mândră de ei, de sportivii care sunt, dar în special de oamenii care devin. Mulțumim întregii familii CS Ippon Mediaș și comunității din orașul nostru! Am simțit energia și dragostea din plin săptămâna trecută! Mulțumim pentru sprijin domnul primar Gheorghe Roman și echipei acestuia de la Primăria Municipiului Mediaș” spune antrenorul Dora Hanga.
 
    Trimite prin e-mail