marți, 16 iulie 2024

Publicat la 7/16/2024 09:07:00 a.m. de

Continuă înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș

În perioada 3 iunie – 15 septembrie, are loc procesul de înscriere pentru anul școlar 2024-2025. Școala Postliceală Auxila Mediaș le oferă viitorilor săi elevi, un număr de două specializări. Este vorba despre „Asistent medical generalist”, respectiv „Asistent medical de farmacie”. Pentru ambele specializări, durata cursurilor este de trei ani.  Elevii beneficiază de cele mai bune condiții de studiu, cabinete de nursing moderne și practică de specialitate la standarde internaționale.
 
 
În această perioadă continuă înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Pentru anul de învățământ care va începe în această toamnă, unitatea de învățământ din municipiul de pe Târnava Mare, are în oferta sa educațională un număr de 130 de locuri. Dintre acestea, 100 locuri sunt la specializarea „Asistent medical generalist”, iar alte 30 locuri la specializarea „Asistent medical de farmacie”. „Continuă înscrierile la școala noastră la cele două specializări, Asistent medical generalist, respectiv Asistent medical de farmacie. Menționez că nu există limită de vârstă și se pot înscrie absolvenți de liceu cu sau fără diplomă de Bacalaureat. Școala Postliceală Auxila funcționează la Mediaș din anul 2014, fiind acreditată de către Ministerul Educației, iar examenul de absolvire se susține la școala noastră, diplomele fiind recunoscute în România dar și în afara țării. Înscrierile se fac de luni până vineri între orele 9:00 și 17:00 pe strada Metanului numărul 1, la Colegiul Școala Națională de Gaz. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0269-832303a explicat Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 
Certificate recunoscute internațional
 
Admiterea la Școala Postliceală Auxila Mediaș se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii, este acela că au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire. „Trebuie să spunem că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. Plata taxei de școlarizare se face în 12 rate și acordăm reducere la taxa de școlarizare persoanelor care au 30 de ani împliniți. În ceea ce privește practica de specialitate, aceasta se face în cabinete, farmacii, clinici și spitale. De asemenea, avem încheiate parteneriate de practică cu posibilitatea angajării la absolvire”, mai spune Viorel Pasc.
 
Bază materială modernă
 
Școala Postliceală Auxila le oferă elevilor săi cabinete de nursing moderne, dotate de parteneri germani. De asemenea, aceasta dispune și de un cabinet farmacie. Acesta a fost realizat cu sprijinul companiei Romgaz și a lanțului de farmacii Apotheka. Practic prin intermediul acestor dotări, elevii pot efectua practica de specialitate la standarde internaționale și sunt mult mai bine pregătiți pentru cerințele pieței muncii din România și Germania. Practica de specialitate se face totodată la Spitalul Municipal Mediaș, la clinici și farmacii, precum și în Germania. Corpul profesoral este format din medici, farmaciști, profesori și asistenți medicali.
 
Cortul Auxila
 
Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș, desfășoară pe parcursul acestei veri acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, măsoară gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor. Acțiunea de voluntariat a demarat în a doua jumătate a lunii mai și va continua până la jumătatea lunii septembrie, în fiecare zi de luni și joi în intervalul orar 12:00-17:00. Cortul Auxila va fi prezent în toate cartierele orașului și în satul aparținător Ighișu Nou. „Chiar dacă este vacanță, voluntarii Auxila sunt prezenți la punctele de hidratare organizate de către Primaria Mediaș, de asemenea în fiecare zi de luni și joi, Cortul Auxila este prezent în cartierele din Municipiul Mediaș și satul Ighișu Nou. Aici cetățenii îsi pot măsura gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia și greutatea” a declarat Viorel Pasc.
 
Susțin examenele
 
Săptămâna trecută a fost una cu emoții pentru absolvenții de la specializarea Asistent medical de farmacie. Aceștia au susținut examenul de absolvire. În luna august le va veni rândul colegilor lor de la specializarea Asistent medical generalist. „Săptamâna trecută absolvenții specializării Asistent medical de farmacie au încheiat examenele de absolvire iar de acum sunt practic Asistenți medicali de farmacie. Mulțumim că au ales Auxila și le urăm mult succes în carieră.  În luna august absolvenții specializării Asistent medical generalist vor susține examenele de absolvire. Le ținem pumnii și le urăm multă baftă
”, mai spune Viorel Pasc.
    Trimite prin e-mail