marți, 23 iulie 2024

Publicat la 7/23/2024 09:11:00 a.m. de

„La Perne“, în centrul istoric! Festivalul de film în aer liber se va desfășura, în acest weekend, la Mediaș

Festivalul „La Perne“ propune publicului, la ediția în acest an, un program care cuprinde proiecții de film, dar și concerte. Desfășurat în perioada 26 – 28 iulie, evenimentul va avea loc în Piața Regele Ferdinand I, în aer liber. Organizatorii Festivalului de film în aer liber sunt Contrast Publicitate, în colaborare cu Primăria municipiului Mediaș și Asociația Drag de Mediaș.
 
 
Festivalul de film în aer liber „La Perne” va debuta vineri, 26 iulie la ora 21:00, cu un concert susținut de Romulus Cipariu, singurul interpret pe plan mondial care oferă prin intermediul celor două surse sonore, voce și țambal, un one‐man‐show unic. În aceeași seară, de la ora 21:45, va rula documentarul „NASTY”, avându-l în prim plan pe tenismenul român Ilie Năstase. Producția explorează viața și cariera primului număr 1 din istoria clasamentului ATP. Filmul aduce în prim-plan controversele care l-au înconjurat și influența sa asupra lumii tenisului, oferind imagini de arhivă inedite și interviuri cu mari sportivi precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker.
 
Cine-concert și comedie romatică
 
Sâmbătă, 27 iulie la ora 21:30, în cea de-a doua seară de festival, va avea loc cine-concertul formației Dl. Goe. Formația s-a lansat în 2017, iar un an mai târziu au lansat primul album, „Tineri, sâmbătă, duminică”. Dl. Goe cântă despre povești cu oameni frumoși, despre dragostea și dilemele lor, despre tot ce nouă nu ne e străin, aducând în fața publicului o fuziune de pop, rock, blues şi gipsy-jazz. De la ora 22:15, va rula filmul „Băieții buni ajung în rai”, o comedie romantică regizată și scrisă de Radu Potcoavă. Dan, un bărbat în vârstă de 41 ani, moare într-un accident de mașină. Ajunge in Paradis, o plajă pustie unde vremea e mereu caldă, iar berea mereu rece. Curând, însă, Dan află că nu e singur în acest loc: Laura, fata de care era îndrăgostit în liceu, este și ea aici. Vor reuși, în sfârșit, cei doi să fie împreună?
 
Două filme
 
Duminică, 28 iulie, la ora 21:00, va avea loc concertul formației medieșene Dinamic. De la ora 21:45, spectatorii vor putea vedea scurtmetrajul „O dumbravă…” realizat de Fabrica de teatru Sibiu. Ulterior, de la ora 22:05, cea de-a cincea ediție a Festivalului de film în aer liber „La Perne” se va încheia cu proiecția filmului „Moromeții 3”. Filmul continuă povestea lui Niculae, fiul cel mic al lui Moromete, care devine în anii '50 un tânăr scriitor apreciat care își trăiește viața și poveștile complicate de amor într-o atmosferă încărcată, viciată de suspiciune. Regulile ideologice sunt stricte, scriitorii sunt chemați să susțină linia partidului, să scrie despre avantajele și bunăstarea noii lumi. Niculae e pus în fața unei alegeri: dacă e parte din sistem va fi răsplătit dar dacă nu, poate plăti cu libertatea și va fi tras pe linie moartă.
 
15 lei un bilet
 
Organizatori Festivalului de film în aer liber „La Perne” sunt Contrast Publicitate, în colaborare cu Primăria Mediaș și Asociația „Drag de Mediaș”. Biletele la festivalul de film în aer liber sunt disponibile de la începutul acestei săptămâni la Cafeneaua Bean de pe strada Petofi Șandor. Prețul unui bilet este de 15 lei, iar acesta include accesul la concert și film.
    Trimite prin e-mail