marți, 30 iulie 2024

Publicat la 7/30/2024 09:40:00 a.m. de

Pasiunea pentru echitație se extinde în județ! Medieșeni pe podium la Cupa Zorabia! În weekend, CSM Sibiu a câștigat Cupa României

Mai mulți tineri din Mediaș, care se pregătesc la Centrul de echitație La Haiducu’, s-au calificat la Finala Campionatului Național de Working Equitation. 


La sfârșitul săptămânii trecute, medieșenii au concurat cu succes la Sibiu, la concursul de echitație „Cupa Zorabia”. Competiția a fost organizată de Federația Ecvestră Română și Asociația Clubul Sportiv Zorabia. Astfel, la categoria prenovici au intrat în concurs Mara Lupean, Victor Fodor, Ana Szabo și Evelin Gyorke, la novici, Rareș Agapie și Anamaria Szabo, iar la nivel elementar, Anton Bichiș
Evoluții bune au avut la categoria Mini 1, Rita Szabo și Ragnar Bichiș. „A fost primul concurs de Working equitation din acest sezon, a fost un week-end plin de emoții atât pentru elevii care au fost la prima participare, cât și pentru cei mai avansați. S-a văzut munca depusa în ultimele săptămâni de elevii noștri și de căluți, sub îndrumarea haiducului nostru Toni Bichiș. Toți copiii și-au obținut calificarea pentru Finala Campionatului Național de Working Equitation, care va avea loc în toamnă. Felicitări tuturor pentru rezultatele frumoase pe care le-ați obținut și mult succes în continuare! Mulțumim părinților pentru susținere, antrenorului nostru, echipei Working Equitation Romania și Zorabia Asociația Cailor Arabi pentru găzduirea acestui concurs” spune Mihaela Bichiș, din partea Centrului de echitație La Haiducu’. 

Echipă și la Agnita


Tot la Cupa Zorabia și-au făcut debutul în concursurile de working equitation și sportivi de la echipa Equidor din Agnita! „Suntem mândri de toți caii și călăreții noștri! Felicitări Sofi, Ariana, Ludmila și Ilinca pentru debutul cu succes în concursurile de echitație! Avem nu doar călăreți debutanți, ci și căluți care sunt la primul concurs de working equitation (My Sunshine și Frăguța) și cupluri noi (Frăguța și Sofi, Frăguța și Thea, Spirit și Iris, Spirit și Emma) la primul lor concurs împreună.
Echipa Equidor s-a extins nu doar cu călăreți și cai noi, ci și cu Alessandra, noul nostru instructor în pregătire.“, a anunțat Equidor.

CUPA ZORABIA LA WORKING EQUITATION a avut loc în perioada 26-28.07.2024, la Ferma Zorabia din Șelimbăr, Sibiu. „Felicitări tuturor concurenților! Felicitări organizatorilor care popularizează intens această disciplină ecvestră în România prin organizarea de competiții și evenimente oferind participanților oportunitatea de a-și testa abilitățile într-un mediu competitiv dar prietenos.“, a transmis Federația Ecvestră Română.

Cupa României la Sărituri peste Obstacole
Sportivii de la CSM Sibiu au reușit o prestație de excepție la Cupa României I – Sărituri peste Obstacole, competiție desfășurată, în perioada 25-28 iulie, la Centrul de Echitație „163 Plopi” din Prejmer (Brașov), sub egida Federației Ecvestre Române. Ionel Bucur, Daniel Ionuț Bucur și Alexandru Tabuică (echipa de seniori a CSM Sibiu) au ridicat trofeele de învingători deasupra capului, în urma parcursului extraordinar alături de minunații lor cai.


CSM Sibiu a câștigat proba de Echipe Seniori în două manșe 1,35m. Cuplurile sibiene care au format echipa de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului sunt:

  • 🥇Ionel Bucur & 🐎Casinia GZ
  • 🥇Daniel Ionuț Bucur & 🐎Quasar
  • 🥇Alexandru Tabuică & 🐎Di Caprio
Cupa României la echitație revine la Sibiu.  C.S.M Sibiu, care are o echipă cu un vast palmares de titluri, revine în forță. După un frumos spectacol și intensitate la cel mare nivel care s-a desfășurat după două manșe, sportivii:
️Bucur Ionel & Cassinia🥇🏆
️Bucur Daniel & Quasar🥇🏆 și tânărul, nou component al echipei:
️Tabuica Alexandru & Di’Caprio🥇🏆 au demonstrat că sunt o echipă capabilă de performanțe remarcabile, câștigând în acest an 2024 Cupa României”, a transmis Team Bucur.

La amatori, Adelina Paralescu (Bucur) a reușit o clasare pe podium, ocupând locul 3, iar Iulia Barbu s-a clasat pe 5. 
„Cupa României la sărituri peste obstacole – Amatori 2024… o primă ediție, un nou format și o nouă provocare și pentru sportivele noastre:
Bucur Adelina & Schladitz Maid – Locul 3🥉
Barbu Iulia & Grezvor – Locul 5, a anunțat Team Bucur.


    Trimite prin e-mail