marți, 16 iulie 2024

Publicat la 7/16/2024 08:33:00 p.m. de

Premieră medicală. Medieșeancă operată cu succes

O medieșeancă în vârstă de 31 ani va putea trăi o viață normală, după ce a fost operată cu succes la Oradea. Femeia a suferit în copilărie o fractură la femurul piciorului stâng în urma unei căzături pe gheață, iar ulterior  i-a fost identificată o formațiune tumorală agresivă pe femur, fapt care, de-a lungul anilor, i-a scurtat piciorul cu 4 centimetri. 


La sfârșitul săptămânii trecute ea a suferit o intervenție chirurgicală în premieră națională la Spitalul Pelican, fiindu-i transplantat un femur, adus de la Banca de Țesut Osos din Franța. „Până acum șase ani am avut o viață normală, de atunci am început să am un mers șchiopătat și să am dureri, a devenit mai complicat. De la începutul anului în curs, am început să merg în cârje. Nu m-a afectat la serviciu pentru că am muncă de birou, dar era inconfortabil. Nu puteam să alerg, nu puteam să fac niciun fel de sport, nu puteam să merg mult pe jos” a explicat pacienta. 

Chirurgul Adyb Adrian Khal, cel care a efectuat operația ce a durat șapte ore și jumătate, a explicat că o intervenție chirurgicală, alta decât amputația, era singura soluție pentru a-i restaura sănătatea femeii. „I-am salvat membrul inferior, dar i-am salvat și viața. Ne concentrăm pe salvarea vieții, dar și pe funcționalitate, pentru ca pacientul să poată fi reinserat în viața socială. După perioada de recuperare, care estimăm că va dura 6-8 luni, pacienta va fi o persoană normală și când se va plimba pe bulevard nimeni nu-și va da seama că a suferit această intervenție” a explicat chirurgul Adyb Adrian Khal. 
    Trimite prin e-mail