luni, 29 iulie 2024

Publicat la 7/29/2024 11:43:00 a.m. de

Repartizare la licee. Clasa de Matematică-Informatică de la Colegiul Școala Națională de Gaz rămâne cea mai bună din Mediaș

Absolvenții claselor a VIII-a au aflat zilele trecute unde vor învăța în următorii patru ani. Cea mai bună clasă de a IX-a din județ după ultima medie de admitere este cea de Matematică-Informatică de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr. 2.236 elevi au fost repartizați pe locurile din clasele liceale, iar 49 nu au fost repartizați. Conform Inspectoratului Școlar Județean, au rămas 125 locuri libere la 7 licee din județ.

 
Rezultatele admiterii la liceu 2024 au fost publicate de Ministerul Educației pe pagina de internet admitere.edu.ro. În județul Sibiu sunt trei licee care au clase formate din elevi care au avut peste 9 media de admitere. Este vorba despre Colegiul Național Samuel von Brukenthal, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Național Octavian Goga, cu un total de 6 clase cu medii peste 9. Cea mai bună clasă de a IX-a din județ după ultima medie de admitere este cea de Matematică-Informatică de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, unde cea mai mică medie de admitere a fost 9,57. 
 
Top 10 în Mediaș
 
În municipiul de pe Târnava Mare, cea mai bună clasă este cea de Matematică-Informatică de la Colegiul Școala Națională de Gaz, unde ultima medie de intrare a fost 8,07. Pe locul al doilea este specializarea Economic, tot de la Colegiul Școala Națională de Gaz, cu ultima medie 7,45. Podiumul este completat de clasa de Științe Sociale de la Liceul Teoretic Axente Sever, cu ultima medie 6,22. Urmează clasa de Matematică-Informatică de la Liceul Teoretic Roth-Oberth, cu ultima medie 6,06 și cea de Turism și alimentație de la Colegiul Școala Națională de Gaz, acolo unde ultima medie a fost 5,75. Următoarele trei poziții sunt ocupate în ordine de specializările Științe ale Naturii, Filologie și Matematică-Informatică de la Liceul Teoretic Axente Sever cu ultimele medii 5,53, 5,45 și 5,12. Pe poziția a noua este clasa de Filologie de la Liceul Teoretic Roth-Oberth cu ultima medie 5,03, iar topul este închis de clasa de Comerț de la Colegiul Școala Națională de Gaz, cu ultima medie 4,85. Trebuie menționat însă faptul că la Liceul Teoretic Axente Sever sunt câte 2 clase de Științele Naturii și Filologie, care au același cod. Practic anul acesta, prima clasă de Științele naturii intensiv engleză a avut ultima medie de admitere 7,70, fiind a doua clasă la nivel de oraș. De asemenea, ultima medie de la prima clasă de Filologie a fost 6,25, fiind astfel a patra clasă la nivel de oraș.
 
Elevi nerepartizați
 
La nivelul județului Sibiu, din totalul de 2.285 elevi înscriși la repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat au fost repartizați 2236 elevi, respectiv 97,85%. La aceștia se adaugă 56 candidați repartizați ce provin din alte județe. 49 elevi din județul Sibiu, înscriși la aceată etapă de admitere, nu au fost repartizați pe locurile din clasele liceale. Cea mai mare medie de admitere pentru un elev nerepartizat în această etapă este de 7,90, care aparține unui elev absolvent la Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu.
 
Locuri libere
 
125 locuri libere au rămas la șapte licee din județ, în urma repartizării computerizate. Mai mult de jumătate dintre acestea sunt la unități de învățământ din municipiul de pe Târnava Mare. Astfel, la
Liceul Tehnologic „Mediensis” Mediaș, mai sunt 3 locuri libere la specializare Economic și 14 la specializarea Electronică automatizări. La Liceul Tehnologic „Automecanica” Mediaș, mai sunt 22 locuri la Mecanică și 21 la Turism și Alimentație. De asemenea, la Liceul Teoretic „Roth-Oberth”, mai este un loc liber la Filologie, limba germană și 7 la  Matematică-informatică, limba germană. În fine, la Liceul Teoretic „Axente Sever” mai sunt 8 locuri la profilul vocațional, respectiv cel de instructor sportiv.
    Trimite prin e-mail